Zamarznięta klameczka...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Dzieje sie mi takie cosik, ze jak autko po nocce na mroziku otwieram i wchodze (szarpiac drzwi uprzednio, wskutek [przymarznięcia do uszczelki) nie potrafię ich poźniej zamknąć! trzasne a one i tak nie trzymaja! Jak ruszam klameczka to zapadka z otwierania nie drgnie nawet... Wtedy wsiadam do autka i zamykam od wewnątrz na zamek... Czy wy tez tak macie i jak sobie radzicie z tym problemem?! Smsy z prawidłowymi odpowiedziami wysyłajcie pod numer 7472!
Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: FAROW dnia 2005-12-21 16:13:53 ]

Odpalam samochod , wlaczam nawiew na 2 stopien i czekam . . ok 5min, nie dluzej . . . Jak narazie spisuje sie w razie takiej sytuacji

Kiedyś kumpel wiązał dwoje drzwi ze sobą w środku żeby sie nie otwierały! Myśle że to dobre jest Ale to było w maluchu, w essince by trzeba więcej sznurka...

WD 40 zameczek przelecieć i będzie ładnie chodził, przynajmniej u mnie poskutkowało

Cytat:
2005-12-21 16:16:56, FAROW pisze:
Kiedyś kumpel wiązał dwoje drzwi ze sobą w środku żeby sie nie otwierały! Myśle że to dobre jest Ale to było w maluchu, w essince by trzeba więcej sznurka...

Probowalem, nie ujechalem daleko , a pieprzony sznureczek sie zerwal /nie pytaj jakim cudem, nie wiem sam do tej chwili/ i malo co a mialbym drzwi swoje i kogos do lakierowania

Cytat:
2005-12-21 16:11:30, FAROW pisze:
Witam! Dzieje sie mi takie cosik, ze jak autko po nocce na mroziku otwieram i wchodze (szarpiac drzwi uprzednio, wskutek [przymarznięcia do uszczelki) [ wiadomość edytowana przez: FAROW dnia 2005-12-21 16:13:53 ]

Zdrobnienia jak Heya Fajnie napisane ale niestety nie potrafie poóc

No właśnie wd40 w zameczek nie pomaga bo to wina klamki raczej i otwierania, pewnie tam cos marznie i nie chce działac właściwie! Zamek, zapadki chodzą superowo!

dzis tam miałem .tyllem weszłem otwarłem i juz nie szło pozamykaż ,ponalewał duze ilości wd we wszelkie dziury ,uszczelki silikonem ww płynie i jest jak latem heh

Cytat:
2005-12-21 16:52:50, pioczel pisze:
dzis tam miałem .tyllem weszłem otwarłem i juz nie szło pozamykaż ,ponalewał duze ilości wd we wszelkie dziury ,uszczelki silikonem ww płynie i jest jak latem heh

dobre ! tylko mało zrozumiałe -
ja też polecam wd 40
ale trzeba spryskac ten zatrzask , lub raczej jego bok ( gnenralnie to co chwyta "palec przy słupku" a dokłądniej czesc która jest pomiedzy srubami trzymajacymi mechanizm

To nie chodzi o wkladke zamka, ale o to gowno ktore zatrzaskuje sie na Bocznym Slupku , na tym bolcu . . . ono musibyc sprawne, spryskane niezamarzajacymi gowienkami . .

taxi - czy nie o tym pisałem ????
dokladnie o to mi chodziło ..
słowem nie wspominałem o bębenku w który wkłada sie kluczyk ..

Cytat:
2005-12-21 20:53:10, le-mar pisze:
taxi - czy nie o tym pisałem ???? dokladnie o to mi chodziło .. słowem nie wspominałem o bębenku w który wkłada sie kluczyk ..

Ale ja ciebie nie cytowalem . . twoja wypowiedz zobaczylem chwile po tym jak napisalem swoja . . . nie denerwuj sie tak . . . tutaj prawa autorskie nie obowiazuja