| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-12-20 13:47:59 Co za chu...nie kupiłeś. Mnie zamarzały czasami oryginalne, ale one były od nowości. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-12-20 14:11:20 Kurde, ja dziś właśnie też miałem ten problem.
Przyznam się, że po raz pierwszy. Dziwne, ale puściły mi tylko zamki w tylnych drzwiach. W prawych przednich siłownik ani nawet nie drgnoł. W lewych podnosil się tylko połowę. A jak podnosiłem klamkę w drzwiach od kierowcy (lewych), to master zamykał wszystko. Pomocny okazał się dopiero kluczyk. Jednak prawe drzwi dale są zamknięte. Więc pytam, tak jak kolega. Czym posmarowac siłowniki? Czy wystarczy tylko smar grafitowy? |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-12-20 17:57:49
Tak bo tam jest tylko siłownik slave nie ma sterującego mastera i dlatego tylko otwieraja się te jedne dzrzwi |
jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2005-12-20 22:31:40 u mnie też pare razy na mrozie centralny otwierał tylko tylne drzwi, czasami też i posażera. po otworzeniu tylnych drzwi nie mogłem nawet wyciągnąć dzyndzla w drzwiach kierowcy,
a poza tym antena też mi ma mroziku czasem nie wyjeżdża. co z nią zrobić? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-12-21 07:30:39 Myślę, że ten trop z mechanizmem zamka (bębenek) jest dobry.
Praktycznie nie używam kluczyka. A w prawych drzwiach to nawet nie da się obrócić kluczykiem. Musze uśmiechnąć się do brata by skorzystać z jego garażu i przeczyścić oraz nasmarować te zamki. Dzięki |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-12-21 07:33:14 Ja miałem na myśli zamek zamontowany z boku drzwi, a nie bębenek. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-12-21 07:43:18
No wiesz jak juz wyciągne klamke, to oczywiście przeczyszcze i przesmaruje wszystko, łącznie z cięgnami.
Co jest dla mnie sprawą oczywistą. |
Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-12-21 21:14:25 Odradzam stosowania odmrazaczy, jak wczesniej wspomniano smar grafitowy badz dobry silikon jest bdobry.
Odmrazacz wpuszczany w zamek klapy golfa IV ( klapa nie ma centralnego) doprowadzil go do ruiny. i wydatku 100zl na reanimacje. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-12-22 07:53:14
Można stosować... ale z umiarem. Ja, gdy jeszcze nie miałem "lotnika" do zamków to w zimie może 2, 3 razy stosowałem. |