| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-12-27 09:47:59 Wygląda na to że masz właczona opcję awaryjnego odpalenia na gazie, bo w momencie przekręcenia kluczyka otwiera ci się elektrozawór.
Ale jak rozumieim nie możesz tak zapalić? Nie łapie silnik? |
To_m Katowice | 2005-12-27 11:40:42 to wszystko stalo sie po 500km jazdy, normalnej bez zadnych zlych objawow, normalnie zgasilem autko a tu po 2 dniach taka dupa:<
Chyba zostaje powrot do domu na PB ![]() |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-12-27 15:19:10
Miałem kiedyś taki sterownik i po awaryjmym odpaleniu na gazie żeby znowu przejść w tryb automatu trzeba było podczas jazdy przełaczyć go na benzyne wtedy wracał w tryb autoamtu. teoretycznie ustawień kompa gazowego nie skasujesz odłaczając akumulator. Z tym że on ci powinien odpalic na gazie w tym trybie awaryjnym, może spróbuj go dłużej pokręcic lub wciśnać gazu trochę. |
marcinstarletka Starletka 1.3 XLi 91' Bydgoszcz | 2005-12-27 16:53:10 Witaj
Ja mam Autronica AL700 i jak nie możesz zapalić awaryjnie na gazie, to zrób tak. Nie trzeba zapalić silnika żeby przejść z trybu awaryjnego na tryb benzyna. Silnik musi chodzić jak chcesz go przestawić z beny na automat (u mnie tak działa): - wyłącz zapłon - włącz zapłon ale nie odpalaj silnika - wciśnij przycisk od gazu i przytrzymaj aż zgaśnie dioda (silnik przejdzie na benzynę) - odpal na benzynie i jak zapali naciśnij 1X przycisk żeby przełączyć na automat (dioda zacznie migać wolno) - przegazuj żeby przejść na gaz i zobacz co się stanie jak przejdzie i silnik będzie chodzić to powinno byc ok - wyłącz silnik i spróbuj go zapalić - zobacz czy zadziała na automacie, jeżeli przejdzie znowu na awaryjne odpalanie na gazie to coś się dzieje z kompem gazu niedobrego. Pozdro |
is155 IS 200 Dziergowice | 2005-12-27 19:22:14 Głównym winowajcą jest wilgoć .Wyjmij kolego sterownik z samochodu(nie musisz się obawiać-nie straci pamięci)wyjmij płytkę sterownika z obudowy i dokładnie ją obejrzyj.Zwróć szczególną uwagę na czipa czy pomiędzy nóżkami nie ma mostków oraz na miejsce przy gnieżdzie wtykowym.Można płytkę sterownika łagodnie potraktować przy pomocy pędzelka benzyną estrakcyjną lub acetonem a następnie osuszyć sprężonym powietrzem(oba te płyny i tak szybko parują).Tymi zabiegami nic nie ryzykujesz a zyskać możesz dużo.Powodzenia przy pracy. |