MotoNews.pl
4 Czym uzupełnić płyn w chlodnicy? (133431/90) - NT

Czym uzupełnić płyn w chlodnicy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie jakiego płynu-koncentratu użyć do uzupełnienia płynu w chłodnicy nie wiem jakiej marki mam w autku bo latał za zachodnią granicą (kolor zielony). Nie chcę specjalnie całości wymieniać na to przyjdzie czas.

Lej Petrygo i niczym sie nie martw

Naprawdę można nic się nie stanie wiem,że są specjalne koncentraty ale nie znam nazwy ani nigdzie ich nie spotkałem. Większy bałagan narobić nie trudno!

Ja tez mam u siebie jakis zielony plyn, tez swego czasu chcialem uzupelnic ale nie wiedzialem czym. Podejchalem do ASO i goscie dolali mi koncentrat do zbiorniczka wyrownawczego, powiedzieli mi ze jesli niewiem jaki mam plyn to moge zawsze zalac koncentratem bo jest mieszalny z innymi plynami.

OK.ale jaka nazwa tego koncentratu w ASO zaraz będą chcieli pewnie nie wiem ile pieniędzy za dolewkę! Wiadomo jak to wygląda w serwisach.

No odemnie akurat nic nie wzieli bo dolali mi moze ze 250ml, ale przeciez mozesz kupic jakikolwiek koncentrat(moze cos z shella) rozcienczyc tak jak w instrukcji i dolac ile ci pasuje.
Proponuje najpierw podjechac do aso i sie zorientowac co i jak, powinni ci dolac bez problemu, czy zaplacisz 5 czy 10 zl to chyba nie tak duzo
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Mortek dnia 2006-01-30 12:48:36 ]

Tak też zrobię,dziękuję