Jakie macie doświadczenia z ubezpieczeniem w ALLIANZ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zamierzam zmienić ubezpieczyciela z PZU na ALLIANZ. Chodzi mi o wszystko OC +AC +Car Assistance. Piszcie jakie są wasze doświadczenia z tym towarzystwem.
Pozdr

mam tam ubezpieczone (oc+ac+nnw) auto (skoda fabia) juz ponad rok, nie miałem jeszcze okazji (na szczescie) przekonac sie jak wypłacają odszkodowanie, ale słyszałem ze nie najgorzej.
kolega ma tam ubezpieczenie (oc+ac+nnw), miał mała kolizje i wypłacili bez problemu, takze chyba warto im zaufać

jedynie zmartwiła mnie wycena auta po roku czasu, troszke zanizona oraz zmniejszajaca się proporcjonalnie z biegiem czasu, czyli np. teraz wycena 30 000 a za 2 miesiące już 28 000 i taka kwota przysługuje mi po stracie auta.
w nie których firmach kwota wyceny utrzymuje sie przez cały okres ubezpieczenia (rok czasu).

[ wiadomość edytowana przez: lukasz81 dnia 2005-12-23 19:38:48 ]

[ wiadomość edytowana przez: lukasz81 dnia 2005-12-23 19:49:45 ]

rozbiłem trzy samochody oczywiście nie z mijej winy
i najlepiej było w PZU - polecam wypłacili w ciągu 5 dni i tyle że nie było do czego się przyczepić
nie polecam Hestii sprawa ciągneła się rok co gorsza byłem u nich ubezpieczony i robiłem samochód na regres bo sprawca był ubezpieczony w firmie krzak
od tej pory ubezpieczam samochody w PZU