W jakim banku macie konta?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W poniedziałek zaczynam moja pierwszą robotę i musze założyć sobie konto. Jaki bank radzicie, chodzi oczywiście żeby było jak najtańsze i żebym miał do niego dostęp przez neta ?

Z góry THX

Niech to cię lepiej nie interesuje gdzie mam swoje konto.

W banku spermy. Jestem honorowym dawcą .

A tak na poważnie to ja mam Inteligo. Nie płacisz za obsługę konta, ale zdzierają 99 gr za kartę. Czasami zdarzają się wpadki, np. raz wypłacałem z bankomatu 150 zł, a odliczyli mi 156,75. Po mojej interwencji zwrócili mi te 6 zł.

Najlepiej wejdź na: http://www.bankier.pl/fo/konta/narzedzia/zestawienie/

Ja mam w mBanku i jestem bardzo zadowolony, żadnych problemów, sprawdź tylko czy u Ciebie w okolicy są bankomaty w których można pieniądze z mBanku wyplacać (lista punktów jest chyba na stronie www.mbank.pl )

Mbank, ekonto: zalozenie, prowadzenie, karta -0zł
przelewy tak jak w wiekszosci: do mbanku 0zl do reszty 0.5 zł.

darmowe bankomaty(euronet) w wiekszosci centrow handlowych, plus bankomaty bodajze BZ WBK. te byly free, reszta kasuja

Inteligo. Przynajmniej ja tak mam.

ING Bank Śląski...bardzo polecam

millenium i multibank.

ja mam w pekao. www.pekao.com.pl
place 4 zl na miesiac wszystko mam za free przelewy z netu duperelka i inne szpeja.
i w tym masz tesz uzbezpieczenie jak sobie pojedziesz np na slowacje po browary i ci sie cos stanie to jestes ubezpieczony.
konto student sie nazywa albo jakos tak.

ja mam w bph (srebrny sezam) i sobie chwale . W sumie za obsluge konta place 10pln miesięcznie (ale jak się zarabia 50 tysięcy miesięcznie to żaden pieniądz ) no i mam dostęp przez neta, brak prowizji przy placeniu kartą i bankomaty prawie w każdej wsi polecam

mbank - ekonto, zero kosztów niesamowita wygoda i mozliwości.
www.mbank.pl

inteligo- juz ponad pol roku i zero problemow.

fff szfffajcarskim

polecam multibank, ma wszystkie zalety mbanku + fizyczne istnienie + absolutnie darmowe przelewy zewnętrzne. Co prawda pobieraja jakies 2 pln miesiecznie za prowadzenie konta, ale gdybym mial placic za przelewy jak to jest w mbanku to dziennie tracil bym dwa razy tyle co płace miesięcznie za prowadzenie rachunku Jak dla mnie to najlepszy bank w tym kraju. sam mam konto w multi i do tego w mbanku bo doskonale sie uzupełniają.

Ja właśnie odpaliłem w Multibanku sobie konto. Tak jak pisał Mille jakies 2zł/miesiąc za prowadzenie rachunku plus 3zł za karte. U mnie głównym powodem wybrania tego banku była bliskość "fizycznego" oddziału - 24/7 mogę tam pobrać kase, wpłacić na konto (wpłatomat, czasem trzeba wysłać przelew w nocy albo w niedziele, po max godzinie kasa na koncie), a także dokonać wszelkich innych operacji (4 stanowiska z kompami - dostęp dko konta via internet ). Poza tym jak mnie z domu wyrzucą to moge tam bezpiecznie przenocować bo wejście jest na karte .

Cytat:
2005-12-14 21:27:44, Race_D pisze:
Ja właśnie odpaliłem w Multibanku sobie konto. Tak jak pisał Mille jakies 2zł/miesiąc za prowadzenie rachunku plus 3zł za karte.

U mnie w studenckim "jestem" mam 1 PLN za prowadzenie i 1 PLN za karte.
Cytat:
2005-12-14 21:27:44, Race_D piszeoza tym jak mnie z domu wyrzucą to moge tam bezpiecznie przenocować bo wejście jest na karte .

tez o tym kiedyś myślałem

Mbank. inaczej tego sobie niewyobrazam. podsylaja kody jak sie twoje koncza - zawsze smiga. Od niecalego roku mam konto i nienarzekam na nic.

bph student. 0 pln

PkO BP Superstudent jest spoko tylko male zamieszanie z prowizjami mialem ale ogolnie chwale sobie

Załóz sobie w PKO jakiekolwiek Superkonto i do tego dostęp przez Inteligo (to nie to samo co zwykłe Intelogo). Jak tak zrobisz masz zwykłe konto w banku z elektronicznym dostępem.

Karta visa za free, przelewy przez internet za 0 zł i zawsze możesz isc do banku i coś załatwić albo kogoś opierdzielić.

Tak samo jak w pata Mbanku przysyłają kartę z kodami (40 nowych) jak zużyjesz 21 pierwszych. Szybko działa BOK (jak 2 razy wysłałem maila po ~40 minutach oddzwaniali z odpowiedzią). Przez internet możesz sobie wyczyniac różne cuda (polecenia przelewu,zlecenia stałe i kombinoiwac rózne lokaty)

Płace 2 zł za konto i 1 zł za dostęp przez net...albo odwrotnie. i jestem zadowolen.

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2005-12-15 01:07:41 ]