[126]remoncik.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam..o jutra zaczynam powoli remontowac swojego fiacika..jest na nim troche rdzy i niewiem czy to sie jeszcze opłaci..musze zrobic przy nim blacharke i silnik..wiec,,jak zaczno sie prace to dorzuce fotki..a na razie moge tylko napisac...o swoim aucie..Mój fiacik jest z 1993 roku..fl..i hyb anajlesze wyposazenie jak na ostatni model fl..bo ma pasy z tyłu uchylane szybki wo gowule..narazie stoi na kolckach w garazu..ale jutro zacznie sie jakas praca przy nim..musze zacząc od przodu....bo mam przy nim troche roboty..zgnily mi oby dwa przednie wewnetrzne nadkola (te z mocowaniami wachacza)są w nich dziury na wylat..niewiem czy to zaspawac czy wymienic na nowe..a jak jusz wymieniac to co bede musial przy nim rozebrac..jeszcze by móc jes wymienic na nowe...

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-12-05 12:05:55 ]

A masz umiejetnosci i zdrowie do tego ?? rocznik 1993 i juz kaplica

musze jakos dac..rade..ja kocham te autka...jutro sie dopiero zacznie..ale jakos to bedzie

Oj jak 93 i tak podziurawiony to wole nie mysleć co jest jak zwalisz konserwacje...nie lepiej już coś innego grzebać bo to coś czuć serkiem szwajcarskim ale życze powodzenia

jak masz zamozaparcie do remontu to lepiej uratuj jakiegoś klasyka...

niejest taki zły...mam w nim tylko troche przegnite nadkola z przodu i progi...wiec da sie go jeszcze zrobic..ale troszke pracy przy nim bedzie..

wiecie moze czym mozna dobrze zakonserwowac podloge przy samochodzie..od spodu...

U nas było podobnie ale rozratowaliśmy cały remont i jakoś to było. Zaczęło sie od wymiany mocowania wachacza przedniego a skończyło na nowej podłodze. Do wymiany poszły: progi wewn i zewn, nadkola wewn i zewn, cała podłoga, gniazda wachaczy, tylna belka oraz pod resorem.
Kosztowało to trochę pracy i pieniędzy ale mamy pewność że przynajmniej buda wytrzyma.
Podłogę zakonserwowaliśmy baranem i bitumicznym środkiem do konserwacji podwozia (byle nie autosmar) i nakładane to było pistoletem.
Dorzucę kilka fotek (sory za fatalną jakość)

najczęsciej tak jest ze sie na progach zaczyna robić blachare a kończy na dachu

hhe skad ja to znam. z tym ze u mnie bylo na prawde nic w porownaniu z tymi fotami;d

dzisiaj..wyciągnolem wszystko z mojego maluszka..co sioe dało...czyli wykładzionke i reszte peirdułek ze srodka..poóznije...zdemontowałem..zwrotniece resor i wachacze....no i teraz..mam pytanko..aby wymienic..nadkola wewnetrze..te z mocowaniami wachacza...m usze...odcinac...pas przedni..i nadkola..zewnetrzne...

TAK powodzenia niemartw sie miejsce na złomie sie dla niego znajdzie

Cytat:
2005-12-06 19:55:12, RUFF pisze:
TAK powodzenia niemartw sie miejsce na złomie sie dla niego znajdzie

I nawet w cenie jest teraz,wiec oplaca sie wywalic na zlom i jakiegos starszego zre zdrowa blacha dorwac,teraz to za grosze mozna dostac dobre malce,zreszta nie od teraz

chlopak chce remontowac , a wy tylko zlom i zlom , malkers zanim zaczniesz kupywac czesaci zerwi bit gum z podlogi , jak sie nie alamiesz to do roboty

zgadzam sie z tobo DRIFFTER...oni..tylko..gadajo..i nic pomóc niepotrafio...

Jam tylko chlopaka chcem pocieszyc U mnie bitgum zszedl bezproblemowo i odziwo zero rdzy a rocznik 83 Przez co podlogi niemusialem robic.A blacharke glownie w moim zmienialem bo mial "Star Wars"wtajemniczeni beda wiedziec o co chodzi a niewtajemniczeni niech sie kiedys domysla.Tak to jest jak baba za kierownica jest a pozniej kupujesz malca za 50zeta ktory byl zadluzony na ponad 300zeta Ale sprawy ida ku dobremu i juz sie niemartwie o blache poza dachem i lewa strona auta bo slupek jest nadal przestawiony i cholerna szpara jest pomiedzy dzwiami a zawiasami,ale to ma jezdzic a niewygladac

remoncik mojego maluszka..jakos..idzie....jutro dozucam fotki...jak wyglądał..na poczatku....

fotki mojego maluszka sa jusz w profilu...

Remontuj go remontuj i nie słuchaj ględzenia o klasykach. Wszystkie maluchy zasługują na ratunek.

wiadome...jeszcze troche mi przy nim zejdzie bo duzo zeczy do wymiany...ale jak bede mial nastepne fotki pokaze...