| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-12-28 11:20:23 Inwestycja nie jest duza, projekt + wyposazenie od ok. 60-70 tys. zl. Gorzej moze byc z lokalna mafia, podobno uwielbiaja ten rodzaj biznesu. |
teltom CIVIC i-VTEC/VECTRA C Stalowa Wola | 2005-12-28 12:00:30 |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-28 21:25:54 Moj ojciec chciał 2 lata temu wybudowac stacje LPG... miał działke... firme która wszystko postawi. koszt samego sprzetu to 50-80tys zł. do tego uzbrojenie terenu, plan, doprowadzenie elektryki itp. geodeta. zamykasz sie w 150tys.zł ...albo i nie. mam nawet plany takiej stacji... moge ci przeslac na emelka... (rysunek ze wszelkimi wymiarami stacji co gdzie i jak. Wtedy, na litrze zarabiano ok 20gr... jezeli brałes dobry gas... teraz moze z 15... do tego zeby wychodzic na swoje musiałbys sprzedawac dziennie ok 1500litrów. (tak ja liczyłem gdybym chciał postawic stacje w leasing albo kredyt) i zyłbym tak sobie... i BARDZO sie ciesze ze nie mam takiej zafajdanej stacji. Moj znajomy , który pomagał mi w uzyskiwaniu info, został niedawno skazany na 3 lata za afere paliwową... (dotyczyła równierz stacji gazowych) |