Stacja lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wie ktoś coś o prowadzeniu takiego biznesu - ile kosztuje wybudowanie stacji od podstaw (40 czy 400 tys?). Opłaca się ten biznes. Mam działkę przy średnio ruchliwej drodze przebiegającą przez wieś, jednak w pobliżu 5 km nie ma stacji lpg - może taka inwestycja będzie miała sens. A może wiecie jak wygląda sprawa dzierżawy wyposarzenia takiej stacji?

Inwestycja nie jest duza, projekt + wyposazenie od ok. 60-70 tys. zl. Gorzej moze byc z lokalna mafia, podobno uwielbiaja ten rodzaj biznesu.

W obecnej sytuacji (niepewna sytuacja opodatkowania LPG, niestabilna sytuacja w kontaktach gospodarczych z Rosją) taki biznes nie ma sensu.

1
2
3
4
5

Tutaj masz kilka adresow które mogą się przydać na niektórych są całościowe kosztorysy, wg mnie na obecną sytuację pchanie się w interes gazowy raczej nie ma sensu, ale kto wie w interesie zawsze wygrywa ryzyk fizyk

Moj ojciec chciał 2 lata temu wybudowac stacje LPG... miał działke... firme która wszystko postawi. koszt samego sprzetu to 50-80tys zł. do tego uzbrojenie terenu, plan, doprowadzenie elektryki itp. geodeta. zamykasz sie w 150tys.zł ...albo i nie. mam nawet plany takiej stacji... moge ci przeslac na emelka... (rysunek ze wszelkimi wymiarami stacji co gdzie i jak. Wtedy, na litrze zarabiano ok 20gr... jezeli brałes dobry gas... teraz moze z 15... do tego zeby wychodzic na swoje musiałbys sprzedawac dziennie ok 1500litrów. (tak ja liczyłem gdybym chciał postawic stacje w leasing albo kredyt) i zyłbym tak sobie... i BARDZO sie ciesze ze nie mam takiej zafajdanej stacji. Moj znajomy , który pomagał mi w uzyskiwaniu info, został niedawno skazany na 3 lata za afere paliwową... (dotyczyła równierz stacji gazowych)

jak zawsze można na was liczyć

nie miałem pojęcia, że tym rodzajem biznesu interesują się lokalne bandziorki - zupełnie bezsensu

o budowie nowej stacji już co nieco wiemy - ma ktoś natomiast pojęcie o dzierżawie (dostawca gazu dzierżawi nam cały sprzęt)? - czy firmy idą na taki układ

myślę też ew. o wydzierżawieniu całej działki - i niech sobie ktoś taką stację buduje (lokalizacja jest ok).