Remont mojej rajdówki [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

KLIK|

co bedzie obejmowal remont ??? bedzie jakas zmiana silnika czy tylko usprawnianie tamtego ????
A tak wogole to powodzenia

Remont obejmuje głownie nadwozie, wraz z wstawieniem klatki Ireco, przeglad układów: hamulcowego, kierowniczego i jezdnego. Jesli chodzi o silnik i skrzynie to bez zmian, czyli 2 garki i okolo 35 km. Po zakonczeniu prac wrzuce wieksza galerie i dokladniejszy opis.

powodzenia !!! kolego

A mógłbyś napisać, co masz "porobione" w silniku, że ma 35 KM
Bede wdzięczny....

Zaglądam czasem na bloga i powiem Ci ze mega mi sie podoba ta twoja rajdóweczka, wyróżnia sie i jest zrobiona z gustem, co mi sie najbardziej podoba, powodzenia w dalszych pracach

Fajnie ze robisz to autko z gustem! podoba mi sie to zestawienie kolorow i w ogóle dbałosc o szczegóły, bo wiele rajdówek to tylko kupa pogietej rdzawej blachy, i podkrecony (albo i nie!) silnik. Powodzenia!!

Cytat:
A mógłbyś napisać, co masz "porobione" w silniku, że ma 35 KM

Taki standartowy kit czyli głowica -3mm, kolo, walek Heinricha na doł silnika. 35 km to moze nawet nie bedzie, to tylko orientacyjne dane wynikajace z osiagow i porownan z innymi sprzetami, wiec moze tych koni byc i 30. Na pewno nie jest to rasowa A-grupa, bo na taka narazie mnie nie stac, a poza tym cenie sobie przede wszystkim bezawaryjnosc i bezobslugowosc, co przy nie wysilonym na maxa motorze jest jeszcze mozliwe.
Potwierdzeniem tego moze byc to ze na zadnym z moich okolo 12-14 startów sprzet mnie nie zawiódł.
Postawiłem za to na maxymalne odchudzenie. Cieżar klatki rekompensuja szyby z poliweglanu i klapy z tworzywa.

Mi sie zawsze podobala rajdowka od Filipa a ze srebrnym srodkiem bedzie wygladac calkiem sympatycznie no i ten czerwony niezniszczalny lakier swietnie sie prezentuje...

Maluszek jest super !!! Życze wielu sukcesów!!!!

bob całkiem, całkiem

Autko gotowe

bajerancka brakuje tylko ruskich felg

no piknie panie!!!!
Jeszcze tylko motor zrobic jak należy i bedzie git

KOSA!!!

Pochwal się troche jak masz zawias zrobiony?

Ile to teraz waży i jakie ma osiągi?

I zapodaj więcej fotek (auta w całej okazałości)

Zawias to 4 x Bilstein chyba jedyne słuszne rozwiązanie. Z przodu stoi za wysoko, zmienilem resor i tak wyszło, bede go musial puscic w dół. Jesli chodzi o mase to sadze ze wazy okolo 550 kg (klapy z laminatu przód, tył, szyby z poliwęglanu oprócz przedniej)
Narazie nie mam wiecej fotek, jak tylko zrobie to wrzuce!

Nie chcę panikować ale wydaję mi się że w lecie będzie Ci troszke gorąco, bo widzę że te "szyby" w drzwiach się nie uchylają. Nie chciałeś zrobić takiego patentu a'la Rafalmaxi? ...Ale to tylko taka mała uwaga, ogólnie fura zaje.... mega fajna

a co za problem zrobic taki patent na lato.

Z tego co wiem, to taki patent z szybami bedzie, bo... nie ma gdzie popiolu z fajek strzepywac

autko prezentuje się rewelacyjnie, a ja myślałem ze mój kaszel jest ładny
Pozodzenia w dalszych startach