Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2002-12-20 10:58:24 zakładaliście już łańcuchy do omesi A?
jak z listwą ozdobną - nie urwie jej? mam zwykły łańcuch diamentowy, ale jeszcze nie próbowałem go zakładać, jak tam wasze doswiadczenia hm? pzdr LOB - exclusive club of opel omega |
![]() DanDan HONOROWY WETERAN BMW Świętochłowice | 2002-12-20 21:35:30 Witam, ja miałem okazje w zeszłą zime, zastanawiałem się dlaczego nikt nie jedzie pod sam wyciag narciarski, w połowie drogi juz wiedziałem ![]() Po godzinnym studiowaniu instrukcji udało się,ludzie co omesia może zrobić na łańcuchach magia, nawet pajero tego nie potrafi ![]() Polecam , sprawdzone,jak kupisz dobre to wszstko jest ok. DanDan |
![]() disel Gliwice | 2005-12-30 15:59:44 ja dzis kupilem ![]() na zimowkach nie bylo mozliwosci poruszania sie ![]() jestem bardzo zadowlony ![]() |
![]() pawelek17 omega 2,5 v6 kamionki | 2005-12-30 18:52:11 Cały poprzedni rok jeżdziłem A z łańcuchami które kupiłem w promocji za 25,- ponadto chciałbym dodać że mieszkam w samych
górach sowich .Kilka kursów miesięcznie przez przełęcz , przy około 20 cm śniegu trzeci bieg rzadnych problemów poza omijaniem innych zdziwionych kierowców ![]() |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2005-12-31 00:48:52 Ej,wy sie nie smiejcie,jutro zapirzdzam 200km w zimowe scenerie poza cywilizacje .Zachcialo sie brac domek na sylwka na total odludziu ![]() |
![]() disel Gliwice | 2005-12-31 13:27:33 ![]() |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-12-31 15:16:08 Teraz to łańcuchy potrzebne są wszędzie,bo pługi odśnieżają tylko główne drogi a na uliczkach osiedlowych warunki wysokogórskie ![]() ![]() Ta biała kupka śniegu na środku zdjęcia to moja Bestia |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2005-12-31 15:16:37
Ale kolego, delikatnie mowiac, "chrzanisz". Nie masz doswiadczenia a piszes o wrazeniach. Nie masz o tym pojecia a mowisz jakie to do bani. Zastanow sie. W Wawie drogi glowne odsniezone. Na mniejszych lezy pelno sniegu. Widzialem jak onizony lanos sie zakopal we wlasnym pchanym z przodzu przez ekstra spojler, sniegu ![]() ![]() Ale jak lezy wiecej takiego sypkiego sniegu to mozna sielekko przykopac. Nie dziwie sie ze chlopakiw gorskich teranach pozakladali sobie lanuchy. Pozdrawiam, Vino |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-12-31 15:24:01 mi na śnieżne dni pomaga 75kg ziemniaków w bagażniku-polecam ![]() pozdrawiam |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-12-31 15:48:56 Hehe masakra w całej Polsce chyba.Swoją nawet się nie odważyłem wyjechać bo mam słabe zimówki,pojechaliśmy do pracy ojca omegą i jego zdrowe fuldy ledwo co dawały rade,było przed 9 i drogi nie były wogóle odśnieżone,nie obyło się oczywiście bez pchania.Wszystko przez to że pod śniegiem normalnie szklanka jak cholera.Po niedzieli i ja zakupie chyba łańcuchy.W Radomiu ranek wyglądał tak:
|
kielkac | 2005-12-31 21:29:54
ale zes przykozaczyl... ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-01-01 12:08:01 odnośnie łańcuchów to polecam KÓNIG NO PROBLEM jakoś tak sie nazywają z samonapinaczem . koszt 495 pln ale zerwać go to raczej niemożliwe.
miałem kiedyś z praktikera ![]() |
![]() kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-01-02 13:05:54 I tak wszystko zależy od tego gdzie się mieszka i jakimi drogami często ktoś jeździ. Ja w Ostrołece nie widzę najmniejszej potrzeby zakupu łańcuchów. Ale... Kiedyś byłem u ciotki na wsi (3km do miasta żwirówką i ok 1km do żwirówki od jej domu przez pole) i jak sobie przyprószyło to 3 dni ludzie ziemniaki we wsi jedli bo do miasta nie można było przejść, nie mowa jechać. Ciągnikiem z pługiem do żwirówki się nie przedostali, a nie mowa do miasta. Około 50cm śniegu. Po trzecha dniach jak już miasta pozamiatali to się na wieś pługi puściły i wygrzebali tunel. Po bokach było póltora metrowe zaspy, a przejazd był tylko możliwy w jedną stronę, bo dwóch pasów z tej żwirówki się nie dało zrobić. Po środku wyryli tylko mała zatoczkę i jak się dwa samochady w pół drogi spotkały to jeden musiał na wstecznym do zatoczki umykać. I jak w takich warunkach bez łańcuchów se pożyć można? ![]() ------------------------------- OGIEŃ NA TŁOKI I ........!!! |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2006-01-02 14:21:36 Juz wrocilem,lancuchy sie przydaly.Ktos slusznie na forum zwrocil uwage,ze sa one przydatne w iscie specyficznych warunkach. Nie nalezy ich zakladac na jazde po drogach glownych,chyba ze faktycznie nastapi jakas kleska zywiolowa ![]() Seba,fanie wyglada twoje autko ![]() |