Numer koloru nadwozia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanko
Czy gdzieś na autku jest nabity/naklejony numer lakieru?
Lookam i nigdzie nie mogę znaleźć.
A może ktoś wie jaki numer ma granaatowy metalik?
Z góry wielkie dzięki dla informatora!!!

22L

Witam Granatowy to nie jest metalik tylko PERŁA !!!!
Poza tym 22L ma dwa odcienie !! 1)jasny i 2)ciemny .
Ten ciemniejszy ma oznaczenie 22L M4636W.
Jasnego niestety nie pamietam.
Pozdr

Cytat:
Granatowy to nie jest metalik tylko PERŁA !!!!

Of course
A czy espero było malowane na jasno czy ciemno?

P.S. Przed chwolą sprawdziłem w nasze autka i mam w tym kolorze co Andi, czyli ciemny?? tak?

[ wiadomość edytowana przez: czytom dnia 2005-12-27 10:34:42 ][

[ wiadomość edytowana przez: czytom dnia 2005-12-27 10:36:31 ]

Ja mam ciemny.! a jasny odcien ma np. Marcin21100.

kurde nic już nie wiem
Na zdjęciach to bardzo się nie różni

Cytat:
Czy gdzieś na autku jest nabity/naklejony numer lakieru?

Jak otworzysz maske to z przodu masz tabliczke i na niej znajdziesz numer koloru

Cytat:
2005-12-27 11:37:34, ZieMa pisze:
Jak otworzysz maske to z przodu masz tabliczke i na niej znajdziesz numer koloru

Dokładnie na przednim pasie po prawej kolo zamka klapy taka tabliczka zamalowana lakierem (u mnie przynajmniej taka jest)

No właśnie.
Zajrzałem tam, ale kupa cyferek, nawet 22L znalazłem, ale nic poza tym w jednym ciągu. To jakiś szyfr koreański? tak?

Zresztą czemu pytałem? Nic mi tak korozja nie bierze w esperaku jak klapkę wlewu paliwa, postanowiłem ją więc tymczasowo zdjąć, zeszlifować, trochę szpachli, psik psik sprayem i będzie git.
Wczoraj kupiłem takowy Daewoo 22L, ale przez roztargnienie o lakierze zapomniałem, klapkę zakleiłem taśmą coby syfu nie naleciało i tak jeżdżę.

Cytat:
2005-12-27 10:15:12, Andi_K pisze:
...Ten ciemniejszy ma oznaczenie 22L M4636W. ...

U Ciebie jest taki długi nr? Dziwne

U mnie, podobnie jak u kolegi Czytom jest tylko 22L.

Musze spotkać sie z kimś kto ma granatowy lakier by zbadać to obligatoryjnie.

Cytat:
U Ciebie jest taki długi nr? Dziwne

Niee !! mam zapewne tylko 22L, ale jak kiedys dobieralem lakier do spojlera to w firmie lakierniczej gosc mi powiedzial ze sa dwa odcienie granatowej perły 22L, po czym wyjal katalog z oznaczeniami lakierow do Daewoo i pokazal mi ze sa 2 rozne numery !! jak chcecie to do niego zadzwonie i mi poda ten drugi nr (jasniejszego odcienia).
Wyczyscilismy moja tylna klape (na kawalku pow.) i przylozylismy prostokaciki z probka i wtedy sie okazalo ze mam ciemniejszy
pozdr

Witam. Mam orginalny katalog części Daewoo i tam podają, że 22L to "Marine Blue (M)". M w nawiasie to - Mica.
Kobar