16,5 cm na przód? co u Was gra i co sie najlepiej sprawdza?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
drzwi dzis przednie wytłumiłem ok 10 mat mi poszło na pare przednich. Od ciśnienia jakie sie wytworzyło w standardowych głośnikach monowtanych w Omedze z 94 roku urwało sie zawieszenie cena maksymalnie to 400zł. Skłaniam sie ku Hertz http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77424813 .
Od Dźwieku oczekuje delikatności i ciepłej pełnej średnicy.

Pozdrawiam.

i jeszcze jakie najlepsze dystanse montażowe polecacie??

A delikatnie plynaca muzyka ma lechtac twoje wszystkie zmysly.hihi Tak aby kazda kolejna nuta przynosila cos nowego, uroczego,z taka lekka ludka dekadencji.A zasilic chcesz je z radia,czy poprzez jakis piecyk?Opisz szerzej,w drzwi midbasy,czy jakies 2 way?

zestaw ma byc na zwrotnicach w standardowe miejsca w Omedze B w przednich drzwiach, midbasy na dole 16,5 cm ( jak wspomnialem wytłumiłem szczelnie całe drzwi) a wysokie w trójkacie koło lusterek ( i jeszcze pytanie jak zdjac ten trójką z głośnikiem wysokotonowym zeby niczego nie połamac na wcisk on siedzi czy jakies srubki sa?) . Póki co chce sobie zrobic dobry przód ( zbliżyc sie chodź troche do sprzteu który posiadam w domu oparty na Morelu MDT 29 i wooferami Paradigma) Póki co głosniki beda podłaczone do radia Alpine a w przyszłości do wzmacniacza. Jak wpomnialem nie chcialbym pzrekroczyc 400zł za głosniki + dobrze przylegajace dystanse.

Jesli chodzi o midbasy,to nad jaka marka sie zastanawiales? W przypadku zasilania radiem,nie obciazach midbasow narazie porzadna zwrotnica.Wiesz,cewka w torze nieskotnowym,uklad kompensacji impedancji troche zabiora procent mocy,ja osobiscie uwazam,ze jak sie brac za robote,to do konca,po co grzebac dwa razy? A czasami nawet taniej wyjdzie. Wytlumienie to dobra rzecz. Uzyles mat bitumicznych? Mala podpowiedz,miedzy przylegajacy metalowy szkielet karoserii drzwi a tapicerke drzwiowa tez cos trzeba dac,najlepiej smarknac takim silikonem uszczelniaczem,nie jest to klej i sie nie klei,a po wyschnieciu staje sie guma,zapobiegnie to tobie ,po jakims dluzszym czasie,brzeczeniu wewnatrz kabiny tapiecerki(cisnienie akustyczne).Obowiazkowo pozadne grubsze kabelki. Trojkat jest napewno wciskany.Pozdrawiam.

o głośnikach myśle Hertz ESK. Myslałem tez o Morelach, Vifie ale to juz za drogie rozwiazanie. Co do tego silikonu to nigdzie nie nakładałem wszytko tylko wytłumilem matami.

a jak z dystansami sie sprawa ma?? nikt nic nie wie? nie zmeniacie głosników u Was?? czy wejda bez problmeu głosniki o grubosci 62mm? widziałem ze bardzo blisko jest szyba za standardowym głonkiem:|

Offset glosnikow w omie B nie pamietam jaki byl,ale jak ma byc cos okolo 65mm,to fakt,trzeba pomyslec nad dystansami,ja dorabialem je z mdf'u,wyzynarka w dlon i mozna cuda robic,rowniez za pomoca kilku pierscionkow zmienic srednice otworu pod standartowe glosniki na inna.Mala porada,lepiej czyms przemalowac i zabezpieczyc mdf.Jest to tylko papier prasowany z klejem,bardzo wilgotno chlonny,a wiadomo jakie warunki panuja w drzwiach.Pozdro.