Accent "96 - materiały eksploatacyjne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Założyłem ten temat ponieważ najdalej za tydzień mam zamiar wymienić w Accencie większość płynów, pasków, świece itp.
Jest to konieczność ponieważ poprzedni właściciel ( który jeździł autkiem niecały rok ) nie miał pojęcia kiedy i co było wymieniane.

Stąd moje pytanie, co WY macie w swoich Accentach i jakie materiały polecacie (oleje, świece itp. )

Póki co zdecydowałem się jedynie na olej półsyntetyczny Mobil 1 10W40 za namową kolegi ( któremu się oberwie jakby co )który kosztował mnie 96 zł.

Mam drobny problem ze świecami ponieważ te zalecane - NGK BKR5ES-11 są trudno dostępne a nie za bardzo wiem jakie inne świece wsadzić do autka żeby mu się nie pogorszyło.

Z góry dziękuje za wszelkie informacje, porady i wypowiedzi

Pozdrawiam
Aliszer

mieszkając blisko wawy masz problem ze znależieniem świec, jedż do nora auto, ja tam w weekend kupilem bkr z tym że 6e zestaw v-line 28 za 59.99zł. i to jest rozsądna cena, mam paragon gwarancję,
na allegro tez znajdziesz taniej, ale trzeba czeakac itd itp.

Zalecane są na pewno lepsze oleje, ale w swoim accencie'95 mam zwykły lotos mineralny i niedługo wymieniam na taki sam - póki co przy przebiegu około 150.000 km silnik jest suchy, nie chcę żeby się pojawiły jakieś przedmuchy. Już kupiłem pięciolitrową banieczkę w tesco za 49 zł