MotoNews.pl

żarówka jak i co?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Szukałem na forum ale nie znalazłem!! Spaliła sie żarówka w prawym reflektorze,nie pali mijania,tylko pozycja;-/ . Trzeba wymienić,bo jak to wygląda i jak jeździć wieczorem! Jaki to rodzaj żarówki?? h1,h4,h7 ?nie mam o tym zielonego pojęcia,zastanawiam sie nad wymainą dwóch,tych niebieskich ponoć lepiej świecą,ale oryginały też dają dobre światło..To jaka to żarówka?Bmw 520i r6 1990 r. Pozdrawiam i licze na odp. null

NIe miałem nigdy E34 i wiem ze to z E30 jak niebo a ziemia hehe ale przypuszczam (jak tak patrze na swiatła E34) ze masz to samo co ja czyli H1 nie bede polecał żarowek bo mnie o krypto reklame posadzi w koncu ktos

Spokś,widziałem jak wygląda-popatrzyłem na allegro i wygląda na to że są H1. Chyba zdecyduje sie nie na blue-xxx tylko na boscha,emitujące 50%większe światło bo mają większy ziarnik czy coś..a może jednak te blue?Jakiej masz firmy,i jaki jest efekt?zadowalający stosunkowo do ceny?

aa i mam problem,taki smieszny---- jak zerkałem na żarówke,to ta sprężynka co ją trzyma ściągnołem ją i nie wiem jak założyć!! macie jakiś schemat do tego?

Prosze nie przerazaj mnie schemat do zalozenia zarowki w samochodzie Buahahahah z tego mozna dowcip ulozyc a tak powaznie to nie kupuj zarowek typu BLUE strasznie zla widocznosc w deszcz !!!

nie chodzi o samą żarówke tylko tą powyginaną blaszke(drucik) co trzyma ową żarówke?ściągnołem,nie umie założyć spowrotem;/ ;/ ;/

Wez porzadne swiatło poswiec tam sobie przeanalizuj i zrób inaczej sie tego chyba nie da przeskoczyc nawet nie wiem od czego ewentualne tumaczenie zacząc
Co do zarowek to philips blue vision... ale to moje subiektywne przekonanie a są na ten temat różne opinie.. (aktualnie mam philips white jest zadawalajaco ale bez rewelacji..)

Weź zobacz jak jest na drugiej lampie i po kłopocie.

Witam! Nie zakładaj żadnych wynalazków, jeśli masz czyste odbłyśniki i dobrze ustawiona światła to kup takie żarówki jakie przewiduje producent. Jeśli mimo to za słabo dla Ciebie świecą kup 100 W! Ja mam setki dwa lata i nie zauważyłem żeby mi coś paliły albo deformowały elementy z tworzyw sztucznych!

Tylko że żarówki o mocy 100W w samochodach z kloszami do tego nie przystosowanymi powodują wypalanie luster. Mało tego jeżeli samochód ma słabą instalację to może się ona po prostu spalić tzn przekaźniki. Aaa jeszcze jedno jak się daje żarówki 100W to trzeba zmienić bezpiecznik na większy.

Witam, ja kupiłem niedawno moje auto z żarówkami 100W, właśnie od kogoś z Jastrzębia Zdrój. To jest porażka, obudowa, oraz częsci plastykowe nie są wstanie sdprowadzic takiej ilości ciepła, jak w żarókach 55W. Odbłyśniki mam nadtopione i tyle z tego jest. Jeżeli żarówki 100W poprawią widoznośc, to tylko na krótki okres czasu. Poza tym stosowanie takich żarówek w normalnym ruchu publicznym jest zabronione, więc zastanów sie jeszcze raz zanim taki wynalazek założysz

najpierw piszesz:
Cytat:
2005-12-07 10:36:47, Woj255 pisze:
Witam! Nie zakładaj żadnych wynalazków, jeśli masz czyste odbłyśniki i dobrze ustawiona światła to kup takie żarówki jakie przewiduje producent.

A potem:
Cytat:
Jeśli mimo to za słabo dla Ciebie świecą kup 100 W! Ja mam setki dwa lata i nie zauważyłem żeby mi coś paliły albo deformowały elementy z tworzyw sztucznych!

To chyba sobie troche zaprzeczasz bo producent nie przewiduje 100W!
I tak jak pisze czadzik wszystko na nie wiec powodzenia Widziałem auto z zarówkami 100W i postawiłem przy nim swoje ze zwykłymi philipsami niby white i zgadnij które lepiej swieciły a philips blue vision nie jest zadnym wynalazkiem tylko dobrą firmową zarówką dającą dobre swiatło.. poszukaj sobie na sieci testy i porównania zarówek.. ja znalałem kilka i za kazdynm razem philips był nr 1... zawsze moge sie mylic heheh a watek nadaje sie do zamkniecia bo był wałkowany kilkanascie razy conajmniej!

Allegro hm.. może chodzi o tą żaróweczke?

Cytat:
2005-12-07 13:26:18, kosmat pisze:
Allegro hm.. może chodzi o tą żaróweczke?

o ta.

A te nie są jeszcze lepsze ????

Allegro

[ wiadomość edytowana przez: bmatey dnia 2005-12-07 13:37:26 ]

ale długi temat sie zrobił Musze zadecydować pomiędzy tymi dwoma,czy blue Vision czy White,dające o 50 %więcej światła.zobaczymy..Dziś zamówie,założe i oceniePozdrawiam. Pora zakończyć temat so nie

Ja nie wiem z czego Wy robicie problem!!!!1 Ja mam oryginalne zarowki i do glowy mi nie przyszlo zeby je zmieniac :/ swiarla w BMW sa dobre, to chyba musicie (co niektorzy) pomyslec o ojularach, chyba ze chodzi o szpan typu patrz moje swieca prawie jak xenon .... ale to jest problem ludzi nie aut mialem kiedys opla i na forum opla byl identyczny post.... zmieniace cos co jest dobre i zaprojektowne przez inzynierow .....

Kup sobie porzadne philipsy to zobaczysz o co chodzi oczywiscie H1 55W czyli dokładnie takie jak zalecają inzynierowie BMW
Osobiscie wiem ze bardzo duzo o ile nie jnajwiecej zalezy od czystosci/ przejzystosci wnetrza lefrektora (soczewka, odbłysnik, szkło) i w p[rzypadku kłopotów polecam zwrócic na to uwage
pzdr

Cytat:
2005-12-07 15:18:26, ArturLegnica pisze:
Ja nie wiem z czego Wy robicie problem!!!!1 Ja mam oryginalne zarowki i do glowy mi nie przyszlo zeby je zmieniac :/ swiarla w BMW sa dobre, to chyba musicie (co niektorzy) pomyslec o ojularach, chyba ze chodzi o szpan typu patrz moje swieca prawie jak xenon .... ale to jest problem ludzi nie aut mialem kiedys opla i na forum opla byl identyczny post.... zmieniace cos co jest dobre i zaprojektowne przez inzynierow .....

My nie robimy żadnego problemu. To Ty nie pomyślałeś że komuś się mogła żaróweczka spalić. A zwykła tandetna żaróweczka świeci jak dobrej klasy znicz Więc chyba warto się zastanowić nad kupnem dobrych żarówek.

Chetnie bym zobaczyl jak to swieci, ale zainwestowalem troszke w swoje BMW i kupilem oryginalne lamy Hella xenon, z ringami postojowek ... troszke mnie to kosztowalo ale xenon to xenon