Sonda powrót

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Temat wałkowany do znudzenia - mam uszkodzonabrykę nie stać mnie na remont zzaczynam od sondy i chłodnicy a więc doczytałem post nizej że sonda od poldka pracuje wyśmienicie - tylko czasem siezapal check engine itp - czyli niosek prosty guzik anie dziala mam tą samą sondę i spierniczyła siępo tygodniu niestety brak paragonu niemozliwił wymianę teraz pytanie - jaka najtańsza i najwłaściwsza? ta z Usa co kolega założył i mówi że chula gdzie mogę dostać proszę o dokładny typ u mnie sięco chwile odpala check engine, silnik szarpie nie ma mocy trafione pierścienie uszczelka być moze wtrysk i pompa wody powód, jazda bez wody w zbiorniczku - ale jeździ szarpie jak diabli traci moc odzyskuje sądzę że mozę to być przez sondę - po zagrzaniu (ledwo sienagrzewa) zapala siena benzynie chceck engine kod kompa wskazuje na sonde. NOWA!!! q..mać korea powinien ją Bush zdetonować.

Sorry - moze jestem nietypowy - ale nie rozumiem co Ty piszesz?

Cytat:
2005-12-28 10:39:49, MACHA pisze:
Temat wałkowany do znudzenia - mam uszkodzonabrykę nie stać mnie na remont zzaczynam od sondy i chłodnicy a więc doczytałem post nizej że sonda od poldka pracuje wyśmienicie - tylko czasem siezapal check engine itp - czyli niosek prosty guzik anie dziala mam tą samą sondę i spierniczyła siępo tygodniu niestety brak paragonu niemozliwił wymianę

Gdybys dokladnie przeczytal archiwum to wiedzialbys, ze to nie rzadki przypadek, ze sonda od poloneza pada po paru chwilach. Nie wiem dlaczego, ale tak sie podobno dizeje. Kup oryginal w sklepie, albo na allegro i juz. Widocznie nie na wszystkim da sie oszczedzic.

Poza tym jak masz walnieta uszczelke to ja wymien, a nie jezdzisz i sie cieszysz.

A najlepiej podjedz sobie do jakiegos mechanika, bo na odleglosc nikt Ci nie zdiagnozuje co Ci sie popsulo... taka dobra rada

[ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2005-12-28 15:15:40 ]

no cóż przeglądałem archiwum ale dałeśmi konkretnej odpowiedzi, tak na marginesie ci co mnie znjaą z forum wiedza że byłem u mechanika i to jest co napisałem właśnie do zrobienioa mimo wszsytko dziękujęza odpowiedź w związku z lamdom, a co do tego że mnie ktoś nie rozumie co pisze to ormalne trzeba przeczytać kilka razy pozdrawiam

Cytat:
2005-12-29 10:55:30, MACHA pisze:
znjaą z forum
mimo wszsytko
w związku z lamdom,
ormalne trzeba przeczytać

Naprawdę uważasz te wyrazy za zrozumiałe ??
Miej trochę szacunku dla czytających i przynajmniej postaraj się pisać w języku, który rozumieją.

bo rtudno rzozućmie ajk tośk ipsze kat akj Ty
(bo trudno zrozumieć jak ktoś pisze tak jak Ty)
Którą wersję wolisz ??

wolę wersje w nawiasach lubie rozwiązywać krzyżówki a szacuneczek to ja mam do klubowiczów odpowiedni nieprawdaż?

a ja kupilem kiedys taka sonde ponoc do poloneza..w sklepie daewoo..fakt ze jak na obecne ceny na allegro to zaplacilem dosc sporo bo chyba kolo 130zl ale sonda dziala do dzis bez zarzutu..

Cytat:
sonda od poldka pracuje wyśmienicie - tylko czasem siezapal check engine itp - czyli niosek prosty guzik anie dziala mam tą samą sondę i spierniczyła siępo tygodniu

nie kazde zapalenie sie check engine oznacza przeciez ze znow padla sonda..szczegolnie na gazie.. to ze twoja faktycznie padla po tygodniu swiadczy o tym ze sonda byla kiepskiej jakosci albo wadliwa po prostu

Ja kupilem espero, ktore mialo przeciety kabel od sondy i jezdzilem tak, az po sprawadzlem jaka predkosc osiagnie.
Wtedy przy duzej predkosci zapalil sie engine. Ale co ciekawe przerwany kabel nie mial wplywu na spalanie.

Cytat:
2005-12-29 20:41:26, Robert-wilk pisze:
Ja kupilem espero, ktore mialo przeciety kabel od sondy i jezdzilem tak, az po sprawadzlem jaka predkosc osiagnie. Wtedy przy duzej predkosci zapalil sie engine. Ale co ciekawe przerwany kabel nie mial wplywu na spalanie.

Bo co innego jest kiedy sonda jest odlaczona, a co innego kiedy dziala i wykazuje bzdury do komputera

Robert cos o tym pisal