Omega Evo 1 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos slyszal o takim aucie ?? jest obecnie sprzedawane na ebayu ,koles twierdzi ze to niesamowita rzadkosc :/
Ale pierwsze slysze o omedze Evo 1 wyglada dokladnie jak stara 3000 ...

http://cgi.ebay.de/Opel-omega-A3000-EVO1-sehr-sehr-selten_W0QQitemZ4598290759QQcategoryZ15323QQrdZ1QQcmdZViewItem

zwykla oma 3000 z przed liftingu

Tez mi sie tak wydaje ale w opisie kolo pisze ze ma oryginalne okragle nadkola i ze koles w oplu powiedzial mu ze ma bardzo zadko spotykany samochod
Coz czekamy na wypowiedzi innych moim zdaniem kit

Też wydaje mi się że jest to zwykła 3000, tylko zastanawia mnie podana moc 145kW co daje jakieś 197KM, a silnik wygląda tak samo jak mój! A co do reszty, to nadkolami bym się nie przejmował bo właściciel lubiał przerabiać samochód, co można sądzić po przyciemnieniu tyłu i napewno nie fabrycznym napisie EVO 1, a w dodatku nie dbał o nią! To złom, dużo gożej wygląda od mojej mimo że moja była wielokrotnie bita przez poprzedniego właściciela Taksówkarza!!! Poza tym popatrz na spojlery, właściciel to debil i nie dba całkowicie o samochód!!!!!!!

Tak, jest to najprawdziwsze EVO1. Rarytas!!! Różnica między zwykłą Omegą 3000 to czarna szachownica na błotnikach i brak progów.

To jest tak jak z napisem dupa na płocie...

To jest na 1000% EVO1. Mianowicie można to stwierdzić po: jednej części progu po jednej stronie i całkowitym jego braku po stronie kierowcy, a tylko te modele tak miały...

taaaaa
jeszcza na klapie ma Omega 3000.......

Pozdrawiam

Zaraz, zaraz, ale pod napisem Omega 3000, ma też napis EVO 1, to jednak zaczyna mnie zastanawiać... , może jednak coś w tym jest

A co powiecie na to : Omega 3000 EVO

Fajny, tylko ciężko do niego wsiąść z takim brzuchem, po wieczornych bro/warkach

Dobrze,ze gosciu nie przechrzcil jej na Lotusa,choc niewiadomo,swieta okresem cudow....

witam a ta widzieliscie http;//moto.allegro.pl/show_item.php?item=77207623

Widzielismy,niektorzy ponoc nawet osobiscie,gradobicie.

Nie wiem czy dobrze wygooglałem sobie odpowiedź, ale wyszło mi na to że EVO (pomijając te 500szt. Imishera) to często stosowany skrót w motoryzacji oznaczający Evolution.

Używa tego ciągle jakiś japoniec bodajże Mitsubishi, bo ma już chyba z piątą wersję evo cośtam.

Więc, w zasadzie gość który wystawił tą OmęA3000 z przeróbkami mógł nazwac sobie ją Evo

Mógł to też być jakiś chwyt marketingowy pomniejszego dealera Opla który upodobnił nieco sprzedawane przez siebie 3000 do tych używanych w DTM (szachownica ) no i se nazwał ze trzy egzemplarze Evo1 - choć z drugiej strony gość coś tam pisze o imisherze w tym niezrozumiałym barbarzyńskim języku

Tak poza tym ta szachownica jakoś tak mi w podświadomości utkwiła - gdzieś to już widziałem w dziectwie i kto wie czy nie na omegach jakiś.

Podsumowując - burdel na kółkach jak to przy omegach - myślę że jak Urg się odurlopuje to nas wyprostuje co i jak

Jak jest po niemiecku : "wiejski tuning"? hihi Tam za Odra tez chyba powinna byc taka kategoria.

no to na szybko tak z doskoku, podczas urlopiku:
sołtys to co wkleiłes to oczywiście omega

evo 500 dtm rok '91 w barwach jagermeister, tym akurat jeździł Peter Oberndorfer

sewcio, pawelo, rany boskie ta padaka na ebayu to 3000 w dodatku '88 12V stąd 145kw

btw, skąd on wziął dodatkowe 15kw bóg i partia raczy wiedziec b0 3000 12V '88 miało 130kw = 177KM

a te szeryfowe napisy EVO 1 moge opedzlowac po flaszce

[ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2005-12-29 02:54:03 ]

Kurna! Jak babcie kocham! Czekałem na ten post Urg'a jak na wyrocznię.

Cytat:
2005-12-27 12:45:46, Solltys pisze:
Nie wiem czy dobrze wygooglałem sobie odpowiedź, ale wyszło mi na to że EVO (pomijając te 500szt. Imishera) to często stosowany skrót w motoryzacji oznaczający Evolution. Używa tego ciągle jakiś japoniec bodajże Mitsubishi, bo ma już chyba z piątą wersję evo cośtam.

Dokładnie, to już dziewiątka wyszła. Mam dwóch kolegów, co sobie ósemkami śmigają, no i sam miałem okazje jechać z jednym z nich - nieźle to zapie.dala...