Kluczyki i stacyjka - Sprawa poważna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawa jest taka
Orientuje się ktoś może czy jest w ogóle taka możłiwość żeby serwis (w tym przypadku VW) był wstanie na podstawie jakiś numerów i książki auta dorobić kluczyki do samochodu. Znajomemu przepadły kluczyki i niestety nie ma nawet zapasu (w kluczyku ma immobiliser).
Zastanawiamy się wlaśnie czy serwis jest wstanie je dorobić czy trzeba się szykować na wymianę wszystkiego plus jeszcze sprawa tego immobilisera

Wie ktoś może coś na ten temat??????

Wszystko jest możliwe Znam speca w W-wie - dla mnie magik, nawet Policja z niego korzysta.

Seat Ibiza - skradziono komplet kluczyków. Facet przerobił kluczyk (zmienił jego rzeźbę) dopasował do niego wszystkie zamki w samochodzie i ....przeprogamował immo Koszt wyniósł ok.700PLN a serwis Seata twierdził, że to niemożliwe i krzyknął 2500PLN za wymianę wszystkich zamków.

W Twoim przypadku można dorobić kluczyk + przerobić zamki...nie wiem jak z immo, bo ja miałem "key code" (ale z tego co wiem - bez - też jest to możliwe

[ wiadomość edytowana przez: edis4 dnia 2005-12-30 22:19:41 ]

jak zna nr KLUCZYKÓW to sprawa PROSTA dla serwisu , tylko zapłacić trzebabędzie .

Obawiam się że żadnych numerów kluczyków nie zna. Kurde akurat w taki okresie musialo mu się to wydarzyć. Jeśłi nawet obejdzie się bez wymiany wszystkiego to pewnie i tak ladnie zabuli za to

Może też dorobić kluczyk do zamka - cena ok 100 zł a z immobilajserem to niech uda się do elektryka i mu ominie ten punkt tak że wcale nie będzie miał immo

w serwisie nie musi znac nr kluczyka kod moga zczytac(jak maja odpowiedni sprzet-nie kazdy serwis ma), a elektryk
watpie zeby obszedl immo, nie w kazdym samochodzie idzie to
zrobic, w moim essim nikt sie tego nie chcial podjac wylaczenia badz obejscia immo, skonczylo sie na kupnie kompa i instalki

U mnie w firmie ... do kangoora kluczyki serwis Renault sprowadzal z Francji ;D 3 tygodnie czekania. tutaj na miejscu NIC! nie mogli zrobic.