Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2006-01-07 22:01:23 Hmm... a jakiej muzyki słuchasz i jaki masz w zmacniacz?
tak z rozsadniejszych to poleciłbym 3 systemy: 1. PowerBass 2. SinusLive SL 130 3. Hertz DSK 130 Z tych 3 systemow najlepszy wydaje sie powerbass ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2006-01-09 11:04:40 Skoro nie masz zbyt dużej kwoty do przeznaczenia, to proponuję postawić zdecydowanie na przód- to jest Twoja scena i baza całego systemu audiowizualnego w aucie. Taka przystań można by rzec ![]() ![]() ![]() To co bym proponowała to dobre głośniki systemowe: -Proa Systems Simplex 165 -Helix (byle nie seria blue, bo nie nadają sie niestety pod wzmacniacz) -Hertz dsk 165 Nie zastanawiałabym sie dwa razy nad wielkością głośnika, na pewno zrobiłabym wszystko, żeby umieścić 165 mm a nie 130, jest to nieporównywalna różnica w jakości dźwięku, dynamika, czystość. Moja rada to pomyśleć o jakimś skromnym półpaneliku, na prawde warto, do tego wytłumić drzwi- przy takich głosnikach jest to zdecydowanie kolejny niezbędnik ![]() Już gdzieś sie rozpisywałam nad zaletami wytłumienia, ale pokrótce: -zwiększają dynamikę głosnika nawet do kilkudziesięciu procent -niwelują hałasy dochodzące do auta z zewnątrz -dają głośnikom maksymalnie dobre warunki do grania (tworzą swoistego rodzaju komore głosnikową, na tyle na ile da się w drzwiach to uczynić- stabilną, dzięki temu głośnik nie gra 'płytko'- jakby przez tłumik) Co do samego głosnika osobiście w pełni polecam Proa Simplexy, kosztują 450,oo PLN za komplet midbasy plus wysokie tony plus kondensatory plus komplety 'cebulek' na wysokietony ulatwiajacych montaz na podszybiu. Juz jedna osoba z tego forum mi zaufala i zdecydowanie moge stwierdzic, ze jest bardzo zadowolona z tego wyboru ![]() No i sprawa kolejna już ostatnia- przy takim przodzie o jakim powyżej wspomniałam, zdecydowanie nie ma sensu zbyd dużego tyni zestaw=- odpuściłabym go sobie zupełnie ![]() Pozdrawiam serdecznie Ania Seroka MCA |
Grzesiek16v Szczecin | 2006-01-14 16:23:28 ale czytałem gdzieś, że przednie drzwi mają za małą pojemność do 16cm głośników, i że lepiej zamontować 13-tki. |
Ali-En Car-Audio Mercedes C36 AMG Opole | 2006-01-14 17:10:43
![]() |
Grzesiek16v Szczecin | 2006-01-14 18:06:49 zmieści to się wszystko i wszędzie, ale chodzi o pojemność drzwi, czyli pojemność obudowy głośnika, a wiem że jak jest za mała obudowa, to gra lipnie. |