MotoNews.pl

Koniec ze znizka...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na Weterana Szos w PZU od nowego roku- mnie to i tak swedzi bo mam 60% ale niektorych to zaboli, znowu cos te pedaly w pzu cos wymyslily. Inforamcja potwierdzona z forum youngtimer.pl

Smutne, ale to prawda Ja już od nich uciekłem do Compensy, 154zł/rok za malucha przy 60% zniżki, w PZU nawet ze zniżką za weterana wychodziło niewiele mniej.

a mi pani w Allianzie powiedziała że dodatkowo od stycznia wzrosną wszystkie stawki OC u wszystkich ubezpieczycieli o 10%... a czemu? cytat: "to przez unię"....

wiadomo, całe zło tego świata (czyt. absurdalne przepisy i podwyżki cen) jest przez tą cholerną "unię"... brak pytań...

aha i wzwyzka za wiek jest do 27 roku zycia...

Cytat:
2005-12-31 14:02:15, stasiu pisze:
aha i wzwyzka za wiek jest do 27 roku zycia...

śmiech na sali - dobrze że stamtąd uciekłem

Cytat:
2005-12-31 14:01:17, gumbas5 pisze:
a mi pani w Allianzie powiedziała że dodatkowo od stycznia wzrosną wszystkie stawki OC u wszystkich ubezpieczycieli o 10%... a czemu? cytat: "to przez unię".... wiadomo, całe zło tego świata (czyt. absurdalne przepisy i podwyżki cen) jest przez tą cholerną "unię"... brak pytań...

polske trzeba zlepperowac lalallalaa...

a ja w 2006 po raz pierwszy zaplace minimum ustawowe czyli max 70% znizek bede mial..i bez kary za 25 lat w koncu tak ze mi to lotto weteran teraz

Cytat:
polske trzeba zlepperowac lalallalaa..

ja juz sie zlepperowalem rok temu i przenioslem z pi zet ju do samoobrony eee znaczy sie samopomocy daewo czy jak ich tam zwali

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-12-31 14:06:47 ]

no chyba ich pop.. z tym wiekiem. Goni to juz 5 lat....koniec z PZU - gdzie bedzie najtaniej - tam ide.

Cytat:
2005-12-31 16:27:45, Pat_kdb pisze:
gdzie bedzie najtaniej - tam ide.

podstawowe prawo wolnego rynku trza pitać tam kaj taniej

ale im zorbie awanture. Gnoje wiedza ze najwiekszy wyz z narodzinami byl w 80 roku i tak teraz jada do gory zeby mlodych szarpac. Czas sie na nich wypiac. Jak niebede mial minimum 50% stawki w lutym - serdecznie im dziekuje - powiem dokladnie to co mysle i biore papierki do..... No wlasnie? gdzie? Samopomoc?

Mojej piekniejszej polowie Samopomoc wyszla w Garbie taniej niz PZU ze znizka (ktorej nie ma). Niech sie czniaja.
Sprawdzane w tym tygodniu.

to ile w Samopomocy jest stawki na 903? Przechodza znizki z PiiZeeeeeetJu?

Znizki przechodza, a po konkretne info to chyba najlepiej do nich zadzwonic, bo to moze zalezec od miejsca zarejestrowania itd itp.

pat idziesz do pi zet ju prosisz o wydruk twojego "przebiegu ubezpieczenia" w ich firmie i jak to dostajesz to idziesz do konkurencji pokazujesz znizki z pi zeta i piszesz nowa umowe... w niektorych firmach za tyle samo lat co w pzu daja np 10% wiecej znizki bo inaczej{korzystniej} naliczaja staz kierowcy itp itd etc... w kraku "samopomoc de u" jest chyba najtansza

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-12-31 17:54:37 ]

tylko zanim podpiszesz umowe z innym ubezpieczycielem musisz wymówić umowe z PZU

[ wiadomość edytowana przez: gumbas5 dnia 2005-12-31 18:34:37 ]

i tak zrobie. mam dosc tego chamstwa. przez 6 lat wplacilem im 6*700 zl (srednio0 i ciagle dzwigaja wiek. chamstwo ponad miare. Wypowiem w styczniu i wale do Samopomocy.

nie ma to jak samopomoc - sam sobie pomagasz ja mam oba parchy w warcie ubezpieczone i jest si

ja 9 grudnia złożyłem wypowiedzenie w PZU, zajeło mi to 3 minuty bezboleśnie, teraz jestem ubezpieczony w poczcie polskiej, troszke taniej ~90zł,

wynika ze wszedzie taniej niz w PZU... zlodzieje.

Ja też mam malca w Warcie i jest git (pól roku za 90zł) a co do PZU to sami na siebie kręcą bicz-ludzie zaczną przechodzic do innych ubezpieczycieli, pi zet straci klientów to jeszcze zaczną promocje robić na ubezpieczenia