[126] sprzedam bębny fabryczne starego typu -nówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, 2 szt. Czekam na oferty

perzód / tył?? zakładane?? jakies fotki...
jaką mają srednicę wewnątrz bębna...

Elo licytacje kontroluje generalnie chce to kupic !

NÓWKI - nigdy nie zakładane, więc średnica "nominalna". Są to bębny na tył.

Cytat:
2005-01-31 19:59:31, _CoBrA_ pisze:
Elo licytacje kontroluje generalnie chce to kupic !

ja rezygnuje...

W takim razie nadal czekam na pierwszą ofertę..

Ja też się dołączę jeśli Widenek pozwoli;] Mam na sprzedarz komplet 4 bębnów na stary rozstaw. Moim zdaniem stan idealny, brak rys na powierzchni pracy okładzin, brak krawędzi świadczącej o zuzyciu. nie pordzewiałe z napisem FIAT na froncie. Czekam na oferty....Średnica nie zmierzona bo takiej sówmiarki nie mam.....

hehe to mi sie cos pomylilo .He moge kupic 2 bebny na tyl starego typu nowe cenia niewiem 100 zeta za kompel wiecej mniej ??

głupie pytanie jaka różnica jest między bębnem na przód a na tył

no wlasnie ja tez sie podepne pod to glupie pytanie?skoro nawet szczeki sa te same to jaka jest roznica w bebnach?

przedni będen przykręca się na 1 śrubę (pod śrubę wkładając łożysko), a tylny na 4 śruby..

Amen....Dobrze gada....Nalać Mu

w starym typie hamulców srednice wewnętrzne są takie same 170 a max zurzycie 171mm
przedni jest wykonany razem z piastą na łozyska, przykrecany jest centralnie jedną śrubą odpowiendnim momentem i sruba jest zagniatana zeby cie nie odkręcała...
tylny nie ma piasty bo ta siedzi już na wahaczu, przykeręcany jest czterema srubami do kołnieza piasty....

A tak odkopie trupa... Czy jest jakas roznica w bebnach przod/tyl ale w nowym typie hamulcow (FL)?

Cytat:
2005-12-31 15:52:37, vir pisze:
A tak odkopie trupa... Czy jest jakas roznica w bebnach przod/tyl ale w nowym typie hamulcow (FL)?

NO

Dzis włócząc się po sklepach namierzyłem (niestety) jeden nowy bemben przedni do starych maluszków. Cena to 36 zł....Jak coś to służę pomoca;]