Nowe czasopismo o naszych świniach!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
może niezaczęsto odwiedzam empiki ale znalazłem 1szy numer polski o bejcach a w nim napray, tuningi, promocje itp, cacy zilustrowany, mega fotki i najważniejsze wreszcie nie po niemiecku oto okładka-pierwszy polski magazyn bmw-1XII2005

Cześć
Wiedziałem już o tym wcześniej, ale nie wierzyłem że to wyjdzie.
Pierwszy był 'VW trends'(październik), potem 'BMW trends'(listopad), a mają jeszcze być Opel, Ford i Mercedes.
Ciekawe ile numerów wydadzą.
Z prasy to o BMW jeszcze dzisiaj znalazłem "Performance BMW" i "BMW Car", a na pewno jest tego więcej, zwłaszcza po niemiecku (katalogi z tail'ami i coś w rodzaju gratki, bo widziałem) bo tamte dwa to po angielsku (mnie pasuje, dojcz werzjon auch )
A ciekawi mnie czy jest coś w formacie e-gazeta? Bo to by było bardzo wygodne
Chciałem cię bracie spytać czy kupiłeś to pismo, bo ciekawi mnie czy warto; czy są opisane dobrze jakieś naprawy, starsze modele takie jak E30, E34, E32, E31, E36 czy tylko kolorowe zdjęcia i skrótowe, nic właściwie nie mówiące opisy najnowszych modeli.
Jestem właściwie koneserem polskich czasopism motoryzacyjnych, od właściwie równych dziesięciu lat (1996) zbieram roczniki różnych ciekawych pism i publikacji. Są to pierwsze Auto-światy, Auto-sukcesy, światy motocykli (najwartościowsze) oraz różne "rodzynki" czyli książki, publikacje i opracowania dotyczące napraw i usprawnień starszych motocykli i samochodów. Jest wśród tego nawet kilka (może ze dwadzieścia) artykułów o starszych BMW. Obecnie zacząłem zbierać e-booki, a książek napraw do swojej beemki to mam trzy różne (w tym jedna po węgiersku!).
Widzisz bracie moją chorobę psychiczną i silne odbicia, i właśnie ze względu na to chciałbym wiedzić czy warto dołączyć wspomniane przez ciebie pismo do kolekcji.

Parę linków:
undefinedCzasopisma
"... Trends"

na razie jest powierzchownie i po łebkach- wieści/ tuningi/ model klasyk/ historia 3jek- dane i foto, trochę ogłoszeń, plakaty- czyli jakby spolszczony wzór zach. tyle że w 90% krajowy- na furach polskie blachy itp- jest tam sporo odnośników do stron i funklubów- sądzę że o kogoś "od nas" mogło zahaczyć. A na końcu news- salony bmw ogłosiły do stycznia przeglady i pomiary stanów naszych "rupieci" za 130 zł. Ciekawe jak to się sprawdzi- pojadę wybadam w stolicy- od poczatku chciałbym zrobić pomiar garów u mojej lochy

Dzięki za odpowiedź. Czyli ja raczej tego nie kupię. Dotychczasowa kolekcja zajmuje mi cztery spore pudła i kilka półek, nie mogę już kupować wszystkiego na oślep. Musiało by wyjść coś naprawdę fajnego żeby miało u mnie szansę. Coś się mnie przypomniało: w ostatnim chyba numerze GT (to było fajne pismo, ale tylko na początku, teraz to zbiór kolorowych opisów zburaczonych bryk, mam dwa chyba pełne roczniki) był artykuł o tym jak gość przełożył do E36kompact silnik 3.0 lub 3.2 (nie pamiętam) z M3. Piszę, bo może cię to zainteresuje.
Pozdrawiam

spoko ale mam na razie tyle zajęć i czasu że chyba na starośc będę chodził w ogrodniczkach i dłubał pod maską w 40letniej E36 , niemniej z zainteresowaniem śledzę co się dzieje w tym kierunku.

Hmmm... Niema nawet wzmianki o naszym klubie, a o innych jest. Są nawet do nich linki.
Acha, o tym serwisie za 122 zł to pisałem już kiedyś w jednym z wątków. Chyba tym o naklejkach klubkowych...

[ wiadomość edytowana przez: Miro600V dnia 2005-12-21 08:10:46 ]

No ja tam tego nie czytalem i chyba nie bede bo nie kupie tego.
Wole sobie w necie poszukac czegos i dla mnie jest tak lepiej.
Jak nie mialem stalego lacza to kupowalem gazety ale teraz...?
Sami powiedzcie ze w sieci jest duzo wiecej i taniej

PS moze znacie jakies strony o BMW ale ciekawe.
Ja znalazlem ostatnio klub z Torunia to niedaleko mnie.
Jedna knajpa w Ilawie (warm-mazur) czyli u mnie robi zloty na poczatek i koniec sezonu. Na fotkach widac ze wesolo bylo.
Moze jakis zlocik klubowy BMW Auto Klub...?
Chyba chlopaki z Torunia by sie nie pogniewali

Jak już znalazłeś strone chłopaków z Torunia to pokop w linkach.
A na teraz może to: www.e36.de
albo to: http://www.bmw-syndikat.de/Club/