Problemy z odpalaniem espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem Espero GLX 1.5 :99r, którego kupiłem od znajomego. Wszystko jest ok poza małym problemem z odpaleniem samochodu jeżli jest wilgotno na dworze. Problem wystepuje od kilku miesiący, a panowie w serwisach nie mogą znaleść przyczyny , a wymienili juz pare czeczy cewka, kable WN, komputer, swiece, kopułki, palec.... i nadal to samo. Czy ktos moze z was borykał się z podobnym problem, i może wie jak go rozwiązać. Będę wdziedczny za wszelkie informacje.

Daniel

zacznij od wyszukiwarki...albo bardziej oportunistycznie..przejrzyj kilka ostatnich stron forum pare osob sie boryka z podobnymi problemami..ja "niestety" nie

A którą cewkę Ci wymienili?

Cytat:
2006-01-24 08:16:12, AsterixGal pisze:
A którą cewkę Ci wymienili?

Zapłonową

Z ważniejszych elementów do sprawdzenie pozostał jeszcze moduł zapłonowy i taka mała ceweczka ukryta pod kopułką rozdzielacza. Ta ceweczka potrafi dawać bardzo dziwne i nietypowe objawy, a kosztuje ok 20zł.
No można się jeszcze immobilajzera przyczepić (będzie blokował zapłon), ale tu nie chcę nic wyrokować.
Poza tym do sprawdzenia wszystkie złączki i styki elektryczne, może zaśniedziałe. W każda trochę Elektrosolu nie zaszkodzi