Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fenio Kraków | 2006-03-05 11:36:32 Czy zakładał ktoś blosa do VW 1.8 na monowtrysku ? Jak to się spisuje z tym silnikiem ? Czy trzeba liczyć się z jakimiś kłopotami ? |
![]() skuter-77 Scorpio 2.9lLpg+Blos Bielawa | 2006-03-12 10:53:44 Ja nie mam golfa ale forda 2,9l i blosa i chodzi to wspaniale,ale zakładaj blosa bez elektroniki,zwykłego mechanicznego bo te sa najlepsze.Montaż jest bajecznie prosty, wstawiasz go na rurze gumowej dolotu powietrza,wywalsz wszystko to co już bedzie zbedne.Register(lub krokówke do gazu)reduktor ustawiasz na najwiekszy przepływ gazu,a wszystko ustawiasz na Blosie.I auto bedzie chodziło napewno super. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-03-12 13:04:02 Skuter, a zastanowiłeś się dlaczego Fenio zadał to pytanie? Otóż wyobraź sobie, że na jednopunkcie w wv/audi wstawienie blosa jest bardzo kłopotliwe ze względu na umieszczenie filtra powietrza bezpośrednio na przepustnicy.
Fenio, zajrzyj może na Audiklub Jest tam wątek o blosie, może któryś z chłopaków już coś wymyślił, ale z tego co wiem to ciężka sprawa. |
![]() skuter-77 Scorpio 2.9lLpg+Blos Bielawa | 2006-03-12 16:57:02 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/nyackxksytq4fxny.html
chodziło mi o takiego 1,8 a w tym nie widze problemu.Może mozna za adoptować od tego dolot do VW fenia.chyba ze jest tam inny modul wtryskowy [ wiadomość edytowana przez: skuter-77 dnia 2006-03-12 16:58:16 ] |
![]() skuter-77 Scorpio 2.9lLpg+Blos Bielawa | 2006-03-12 17:19:26 A co jest złego w wstawieni stożka???i przerobieniu dolotu.Zebys widzał jak ja ma przerobiony dolot w scorpio 2,9 gdzie ida orginalnie dwie rury dolotowe do przpeustnic,i musiałem to przerobic na jedna rure bo inaczej nie wstawił bym blosa.Wywaliłem orginalną puche z filterm i wstawiłem stożek. I auto zapiepsza jak burza.Dla chcacego nic trudnego, a jakie sa efekty ![]() |