MotoNews.pl

Zabezpieczenie przeciwko kradzieży

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wdrożyła samodzielnie moja dzielna Oma. Dzisiaj rano kilka razy ją otwierałem i zamykałem. Wszystko było ok. Gdy podjechałem pod pracę i zamknąłem maszynę zatrzasnęła się na sztywno. Pilot alarmu rozbraja go i uzbraja. Centralny ani drgnie. Gmeranie kluczykem też olewa.

Ki czort? Centralny na śmietnik?

Cytat:
2006-03-07 09:15:09, miklo pisze:
Wdrożyła samodzielnie moja dzielna Oma. Dzisiaj rano kilka razy ją otwierałem i zamykałem. Wszystko było ok. Gdy podjechałem pod pracę i zamknąłem maszynę zatrzasnęła się na sztywno. Pilot alarmu rozbraja go i uzbraja. Centralny ani drgnie. Gmeranie kluczykem też olewa. Ki czort? Centralny na śmietnik?

Miałem podobne objawy. Musiałem wzywać speca od awaryjnego otwierania pojazdów. I co się okazało? Była próba włamu. Złodziejaszki złamali obie wkładki w zamkach i tym samym zablokowali central że ani drgnął. Spec otworzył auto delikatnie odginając ramę drzwi poduszką pneumatyczną i potem takim drutem w kształcie haka podniósł rygiel w drzwiach. Odblokował central i działa dalej tylko wkładki poszły do wymiany.

Hmm... U mnie próba włamu odpada. Stał na strzeżonym, potem pod przedszkolem (gdy zawiozłem córę) znajomi stali obok. Poza tym chyba od razu byłby problem... A kluczykem mogłeś majtać?

Ze znajomymi tez roznie bywa...

Witam!
U mnie było to samo. Na początku normalnie się otworzył a potem po zamknięciu nie chciał się otworzyć. Wydaje mi się że masz przymarźniętą linke od klamki. U mnie pomogło ogrzanie opalarką.

pzdr.

Odtajał wczoraj, WD40 poszło i jakoś drgnął Dzięki za sugestie

Dobrze, że masz kombi , zawsze mozna wskoczyć przez bagażnik
Chyba się nie rygluje na amen?

W bagażniku mam chyba pękniętą wkładkę i kluczyk nie włazi Ale nie chce mi się tego robić jakoś

po WD40 koniecznie trzeba czymś przesmarować zamki bo już nigdy się nie otworzą

Cytat:
2006-03-09 18:46:33, Krzysiu1981 pisze:
po WD40 koniecznie trzeba czymś przesmarować zamki bo już nigdy się nie otworzą

czym np ?? myslalem, ze WD40 smaruje je wystarczajaco i nic nie powinno przyrdzewiec itp

WD 40 wypłukuje smar, dlatego należy przesmarować

Cytat:
WD 40 wypłukuje smar, dlatego należy przesmarować

dokładnie