Kupię SonyEricssona P900 lub P910i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie kupię KOMPLETNEGO (tj. box i jego zawartość) SE P900 lub P910i najchętniej z polskim softem, ewentualnie wymienie inny fonik na w/w modele.

no na allegro masz dosc duzy wybor jednak to stosunkowo rzadki i drogi telefon..swoja droga poniewaz sam rozwazalem taki zakup do czasu kiedy orange nie wycofalo go z oferty to czy moglbys mi powiedziec co sie sklania w kierunku akurat tego modelu?? symbian? ekran dotykowy? marka SE? slyszalem ze przykra przypadloscia tych aparatow jest wylamywanie sie zawiasu od klapki ogolnie ciekawa propozycja..tylko ceny sa zupelnie bezsensowne..za ta cene pomysl lepiej o mda compact..no chyba ze jestes wojujacym wrogiem windows mobile

ja uzywalem p800, potem przesiadlem sie an pocket pc i powiem Wam ze sa zupelnie inne mozliwosci!dlatego ja polecil bym mda compact - jezeli kogos stac
nie wiem ile teraz chodza p900-p910 dlatego taka moja propozycja
jak mozecie miec wiekszy sprzet to polecam jakiegos starszego mda1 lub mda2, tanszy od compacta tyle ze troche wiekszy
hja uzywam teraz mda1+gps ale chce sie przesiasc na mda2 lub compact, tyle ze do compacta nie bezie pasowal moj gps...
pzdr

no ale compact ma juz BT..a teraz gps na BT jest juz stosunkowo tani..mozna kupic ponizej 400zl..no a soft to raczej bedzie chodzil..chyba ze to jest automapa oni powariowali z tymi licencjami..co do cen to obecnie mda compact mozna kupic juz za jakies 1300zl nowke..era to sprzedaje i potem sie pojawiaja na allegro..cena nowego p910i jest zblizona..no ale jest grupa ludzi ktora uwaza ze sybian ponad wszystko i po prostu nie uznaje systemu WM..swoja droga iampiki jak chcesz zobaczyc cos zgrabnego jako ciekawostke to poszukaj mio 701 o ile pamietam..cacuszko)

klikkkk

stan dobry- niepolamane plastiki co raczej jest rzadkim przypadkiem aczkolwiek przytarty tu i uwdzie
na wyswietlaczu przytarcie mysle ze do usuniecia pasta
ztcw pelny komplet bez szmatki bo jej niebylo :>
bez simlocka
najnowszy soft
cena 750zl negocjowalna

pozdro

fakt ze sa gps na bluetooth za 400zl, ale jak sie szarpne na compacta to na gps juz nie starczy...a jak sie szarpne na mda dwojke to gps zostanie
mio 701 to rzeczywiscie super czacuszko,ale zanim bedzie mnie na niego stac mina lata
pozdrawiam

Cytat:
2006-01-10 14:28:14, qbaj pisze:
no na allegro masz dosc duzy wybor jednak to stosunkowo rzadki i drogi telefon..swoja droga poniewaz sam rozwazalem taki zakup do czasu kiedy orange nie wycofalo go z oferty to czy moglbys mi powiedziec co sie sklania w kierunku akurat tego modelu?? symbian? ekran dotykowy? marka SE? slyszalem ze przykra przypadloscia tych aparatow jest wylamywanie sie zawiasu od klapki ogolnie ciekawa propozycja..tylko ceny sa zupelnie bezsensowne..za ta cene pomysl lepiej o mda compact..no chyba ze jestes wojujacym wrogiem windows mobile

Mam teraz P800 i podobają mi się rozwiązania SE serii P , 900 lub 910i to moja fanaberia ale i też potrzeba większej ilości pamięci. P800 obsługuje MS Duo do 128 MB, a to ciut mało jeśli chce się wgrać ciekawe aplikacje. Pozatym kwestie kolorów LCD i możliwość podpięcia do 900 i 910i nawigacji.
Co do MDA to miałem I i III i nie bardzo mi się podobają pod względem interface'u użytkownika i rozwiązań mobilnych okienek.
Pozdrawiam

Cytat:
2006-01-10 21:29:44, Kolber7 pisze:
klikkkk stan dobry- niepolamane plastiki co raczej jest rzadkim przypadkiem aczkolwiek przytarty tu i uwdzie na wyswietlaczu przytarcie mysle ze do usuniecia pasta ztcw pelny komplet bez szmatki bo jej niebylo :> bez simlocka najnowszy soft cena 750zl negocjowalna pozdro

Kolber to Twoja oferta czy wynaleziona na kąciku?? Bo powiem szczerze, że 750 plnów jak za P900 używkę to troche duża cena bo za 850-900 można kupić P910i używaną

chojnak..a ty uzywasz tego bardziej jako palmtopa z opcja dzwonienia czy telefonu z opcjami palmtopa?..bo moze warto jest tez rozwazyc cos klasy ms smartphone..fakt to ma mniejszy ekran i nie jest on dotykowy ale za to ma klawiature telefoniczna..jest wymiarow zwyklego telefonu a do tego bateria trzyma tyle co w przecietnym telefonie..no i ilosc aplikacji jest naprawde spora

np taki spv c600 to juz naprawde wysokiej klasy sprzet..ma rozdzielczosc ekranu 320x240 jedyne czego nie ma to wifi..ma bluetootha i ogolnei wypas..w orange to bylo przez chwile ale juz sie wycofuja..natomiast w oragne uk mozna kupic za 99funtow spv c550 ktory rozni sie od c600 glownie brakiem edge (ma wprawdzie starszy sysmem 2003SE a C600 ma juz WM 5.0 ale jest juz upgrade na 5.0 dla c550)..a 99funtow to 550zl..sam sie zastanawialem ale bede mial samsunga lada moment a nie moge za czesto zmieniac sprzetu bo by mnie w domu zabili

ogolnie przemysl to jeszcze..nie jestem przeciwnikiem ani twojego wyboru ani urzadzenia..ale wydaje mi sie ze tuz przed wejsciem p990 to mozna sie jeszcze chwile wstrzymac..pewnie ceny zleca na glowe..chociaz mi sie symbian jakos nie widzi)

a jesli juz symbian..to moze np motorola A1000..znow nie jestem jakims fanem motki ale ten telefon kosztuje podobna kwote co SE p910i a ma juz wbudowany GPS co jest wg mnie niezlym bajerem..szczegolnie w epoce gps w javie.. vide www.naviexpert.pl

ja osobiscie mimo ze nie mam jakichs mega doswiadczen z urzadzeniami mobilnymi to uwazam jednak ze poki co lepszym rozwiazaniem jest oddzielnie palmtop a oddzielnie telefon..to oczywiscie moje skromne zdanie..ale urzadzenia gsm z systemami operacyjnymi obecnie pozostawiaja jeszcze troche do zyczenia

Cytat:
2006-01-11 18:30:42, qbaj pisze:
chojnak..a ty uzywasz tego bardziej jako palmtopa z opcja dzwonienia czy telefonu z opcjami palmtopa?..bo moze warto jest tez rozwazyc cos klasy ms smartphone..fakt to ma mniejszy ekran i nie jest on dotykowy ale za to ma klawiature telefoniczna..jest wymiarow zwyklego telefonu a do tego bateria trzyma tyle co w przecietnym telefonie..no i ilosc aplikacji jest naprawde spora np taki spv c600 to juz naprawde wysokiej klasy sprzet..ma rozdzielczosc ekranu 320x240 jedyne czego nie ma to wifi..ma bluetootha i ogolnei wypas..w orange to bylo przez chwile ale juz sie wycofuja..natomiast w oragne uk mozna kupic za 99funtow spv c550 ktory rozni sie od c600 glownie brakiem edge (ma wprawdzie starszy sysmem 2003SE a C600 ma juz WM 5.0 ale jest juz upgrade na 5.0 dla c550)..a 99funtow to 550zl..sam sie zastanawialem ale bede mial samsunga lada moment a nie moge za czesto zmieniac sprzetu bo by mnie w domu zabili ogolnie przemysl to jeszcze..nie jestem przeciwnikiem ani twojego wyboru ani urzadzenia..ale wydaje mi sie ze tuz przed wejsciem p990 to mozna sie jeszcze chwile wstrzymac..pewnie ceny zleca na glowe..chociaz mi sie symbian jakos nie widzi) a jesli juz symbian..to moze np motorola A1000..znow nie jestem jakims fanem motki ale ten telefon kosztuje podobna kwote co SE p910i a ma juz wbudowany GPS co jest wg mnie niezlym bajerem..szczegolnie w epoce gps w javie.. vide www.naviexpert.pl ja osobiscie mimo ze nie mam jakichs mega doswiadczen z urzadzeniami mobilnymi to uwazam jednak ze poki co lepszym rozwiazaniem jest oddzielnie palmtop a oddzielnie telefon..to oczywiscie moje skromne zdanie..ale urzadzenia gsm z systemami operacyjnymi obecnie pozostawiaja jeszcze troche do zyczenia

Z całym szacunkiem, ale z tej branży utrzymuję siebie i swoją rodzinę więc GSM jest moim konikiem, chcę p900 lub 910i !!!! co do A1000 to spox tylko jest mały problem bo w naszych hurtowniach gsm prawie nic nie ma do a1000 ;( . Uparłem się na 900 lub 910i bo nie mogę go skupić od normalnego człowiek czytać pudło i papiery, a "obszczymurków" z gołymi telefonami ganiam !! i tu leży mój probem CHCE P900 LUB 910i OD NORMALNEGO CZŁOWIEKA TZN. PUDŁO PAPIERY I SPOKÓJ DUCHA!!!!!

A co do oddzielnych rozwizan typu oddzielnie palm oddzielnie fon mowie stanowczo NIE (bo mam juz ponadrywane kieszenie)

Cytat:
2006-01-11 12:34:19, Chojnak79 pisze:
Kolber to Twoja oferta czy wynaleziona na kąciku?? Bo powiem szczerze, że 750 plnów jak za P900 używkę to troche duża cena bo za 850-900 można kupić P910i używaną

znaleziona na kąciku

ja będę chyba niedługo opychał k500i i siemensa CXT70 albo motkę V3

Cytat:
2006-01-12 01:42:17, Chojnak79 pisze:
Z całym szacunkiem, ale z tej branży utrzymuję siebie i swoją rodzinę więc GSM jest moim konikiem, chcę p900 lub 910i !!!! co do A1000 to spox tylko jest mały problem bo w naszych hurtowniach gsm prawie nic nie ma do a1000 ;( . Uparłem się na 900 lub 910i bo nie mogę go skupić od normalnego człowiek czytać pudło i papiery, a "obszczymurków" z gołymi telefonami ganiam !! i tu leży mój probem CHCE P900 LUB 910i OD NORMALNEGO CZŁOWIEKA TZN. PUDŁO PAPIERY I SPOKÓJ DUCHA!!!!!

alez z tym szacunkiem to chyba przesadziles) oczywistym dla mnie jest to ze masz prawo do wlasnego zdania i wyboru) po prostu ze zwyklej ciekawosci poniewaz tez mnie kreca takie zabawki zapytalem dlaczego akurat ten model) i twoje wyjasnienia zupelnie mnie satysfakcjonuja) aaa i doskonale rozumiem chec kupienia legalnego nabytego w polsce aparatu najlepiej jeszcze na gwarancji..to za drogie rzeczy zeby glupio ryzykowac..pomijam juz nawet opcje kupna od jakiego pasera..

tak wiec jak tylko kupisz to opisz swoje doswiadczenia) moze byc na privie bo nie wiem czy koledzy zniosa zbyt rozbudowane wypowiedzi tutaj ja poki co opylam swoja nokie 6230 i zmieniam na samsunga e720..wlasnie mi siostra w anglii kupila) mialem e700 i paru rzeczy mi tam brakowalo..np BT..szkoda ze nie dali slotu na karty w tym modelu ale 90Mb w zupelnosci mi wystarczy szczegolnie ze mp3 nie slucham) a jak aparat nie spelni oczekiwan to chyba 6230i bedzie za dwa miesiace bo 6230 jest prawie idealna na codzien..tylko ekran odstaje od obecnych standardow

Orange chyba nie wycofał tego aparatu, wczoraj ok godz. 17.30 zaproponowano mi go w abonamencie za 1200 zł w punkcie orange.

o ktorym aparacie mowisz? o SE p910i czy spv? hmm sytuacja jest taka ze orange nadal je sprzedaje ale wycofal sie z ich promowania a to oznacza ze sprzedaja dopoki im sie zapasy magazynowe nie skoncza

Cytat:
2006-01-12 16:43:02, qbaj pisze:
o ktorym aparacie mowisz? o SE p910i czy spv? hmm sytuacja jest taka ze orange nadal je sprzedaje ale wycofal sie z ich promowania a to oznacza ze sprzedaja dopoki im sie zapasy magazynowe nie skoncza

No dobra, ale generalnie tak jest w końcu z każdym telefonem oferowanym w sieciach.....

[ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2006-01-13 09:37:38 ]

p910i jest w orange za 200plów przy abonamencie 120plnów

Cytat:
2006-01-13 09:37:14, Walus pisze:
No dobra, ale generalnie tak jest w końcu z każdym telefonem oferowanym w sieciach..... [ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2006-01-13 09:37:38 ]

owszem..ale cykl zycia telefonu w sieci to jakies dwa lata a nie 1.5 miesiaca jak w wypadku spv c600...zostal wprowadzony pod koniec listopada a zrezygnowali juz w styczniu..byc moze im sie cos odwidzi i znow wejdzie do regularnej oferty..ale cholera wie

a w ogole to ja od zawsze bylem w idei/orange czyli juz jakies 8 lat..i pierwszy raz mam ochote zmienic operatora..zmiana marki nie przyniosla zadnych korzystnych dla klientow efektow i tylko kasa wyplywa za granice..a do tego u mnie w domu pogorszylo sie im pokrycie

chojnak..kupuj kupuj tego SE bardzo jestem ciekaw co to jest warte

Można już zamknąć ! NABYŁEM DZIADA