Stratopolonez i MC w jednym stały domku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przedstawiam poniżej za zgodą właściciela tych cudeniek zdjęcia dwóch replik autorstwa pana Borczyka, którego nazwisko już się na tym forum przewijało. Replika Stratopoloneza ma silnik 2.0 DOHC z przodu, MC 1600 DOHC.

Stratopoldek wymaga jeszcze dopracowania (tylne błotniki mają szybkę i tylny pas nadwozia).

Naklejki na obu samochodach są ode mnie

No fajne cacka .... Seru , kiedyś się Ciebie pytałem o ten pasek przez całe auto z napisem Polski Fiat 125p Monte Carlo , czy on jest też Twojej roboty ?? BTW , jak się nazywa ten felunek na tych autach ?? Ogólnie mi się podobią , tylko Poldka trzaby troszkę dopracować , żeby bardziej przypominał Stratosa , ale ogólne wrażenie - niezłe
Pozdro. Piotrek.

Akurat paska nie robiłem-ten jest malowany a napis wycinany na ploterze z tego, co się orientuję i to jest najprostsza metoda na jego zrobienie. Jeśli koniecznie chcesz go wyklejać to w sklepach z artykułami dla agencji reklamowych kupisz białą i niebieską folię na metry i możesz takie coś po prostu wyciąć-nic trudnego

[ wiadomość edytowana przez: -SerU- dnia 2006-01-06 14:57:46 ]

ładne cacuszka dobrze że sa jeszcze tacy ludzie a te felgi to bodajże mangelsy w sumie jak dla mnie nie bardzo psauja ale chyba jest to wersja zimowa

witam!
Felgi to są mangelsy, miały przesywane środki dlatego są takie szerokie. Z przodu na polonezie są juz takie same felgi jak z tyłu.
a niebieski pasek na MC jest naklejany :p a napisy monte carlo to tak jak Seru pisał.
coś jeszcze wam napisać??
PS. ten polonez był wcześniej różowy

poldek

pozdrawiam
Qrdesz

[ wiadomość edytowana przez: qrdesz dnia 2006-01-06 13:47:12 ]

seru jak sie z długów odkope to będe miał romans do Ciebie o pare naklejek

a poldkowi jeszcze "troszke" brakuje...
ale ważne że ktoś podjoł wyzwanie-szkoda ze nie central...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

nie no piekna mieszankajakis laik na pewno sie pomyli i powie,ze to oryginalyale fakt faktem fajny pomysl i zajefajne wykonanie-zwlaszcza fele mi sie podobaja

dobrze ze koles odszedł od landrynkowego tjuniku na rzecz repiliki

lipne
słabe
co to ma byc
nie podobaja mi sie sie

joke

fajne repliki,gratulacje dla wlasciciela za zapal

Cytat:
2006-01-06 16:27:16, Krupek pisze:
jakis laik na pewno sie pomyli i powie,ze to oryginaly

wydaje mi sie ze laik nie bedzie wiedział co to stratopoldek

podobuja mi sie te samochody mimo ze mc nie ta buda i tak dalej , zawsze mozna by sie czepiac szczegółów ale wazne jest ze sa ludzie dzieki ktorym szybko 125p nie pojdzie w ziemie, bo poldkow to mamy na kopy

a jak w tym polonezie wyglada przeniesienie napedu czy tak jak w oryginalnym strato ??

szczerze? polonez slaby...replika tego bym w zyciu nie nazwal...od rocznika budy zaczynajac konczac na.. no na wszystkim innym za luzno potraktowany temat, fajny polonez w "barwie" obr-u, tyle odemnie

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-01-06 18:19:21 ]

heh, a czy na naszych drogach jezdzi jakas replika w ktorej do niczego nie mozna by sie przyczepic..

kazdy jakis detal przeinaczy , bo tak bedzie praktyczniej, jemyu wygodniej , czy nawet taniej, 124 pana Lipinskiego ma jakies nieoryginalne lampy z tyłu a wszyscy maja opad szczeny na ziemie

Cytat:
124 pana Lipinskiego

... ma juz malo wspolnego z autem ktorym byla pierwotnie to jest wizja mocno zakreconego pozytywnie czlowieka ktory swoje marzenie przelal na blache i wogole wyglad tego auta i w takich kategoriach to nalezy postrzegac tak mi sie zdaje a opad szczeny to swoja droga, mialem okazje sie tym przewiesc

wreszcie ktos ruszył z tematem repliki poloneza. Podoba mi się, wiadomo ze krytykować łatwo... jak dla mnie nie potrzebnie zabawiono sie w robienie poszerzeń. Strato miał raczej nendzne stylowo poszerzenia, ale nadrabiał felgą, tutaj jest hmmm no widzicie jak.
Ale brawa!

MC mi się podoba bo przypomina oryginał a poza tym jest w dobrym smaku o polonezie sie nie wypowiadam bo zaraz bedzie że jest krytyka ja myślę że jak replika to od początku do końcaczyli central wiadomo nie bedzie zespołu napędowego ferrari to z alfy 164 może być już za 2000zl sie kupi a piękne 3.0 v6 jest i 200ps powinien być podobny dlatego podziwiam Poldona od Myszkiera tamto można nazwać genialną repliką lub niemalże perfektem

Cytat:
2006-01-06 19:06:09, kaza pisze:
(...) podziwiam Poldona od Myszkiera tamto można nazwać genialną repliką lub niemalże perfektem

Eeem, a o co loko bo ja nie w temacie .

Cytat:
2006-01-06 19:26:09, Race_D pisze:
Eeem, a o co loko bo ja nie w temacie .

To jest dokladnie wlasnosc pana Zaleskiego bodajrze - chodzi o replike Poloneza 2.0 grupy 2/4 ktory sciga sie w klasie historycznej GSMP. Myszkier wyjezdzil nim tytul mistrza w HS w tym roku.
Poszukaj zdjec na sieci z GSMP 2005. DOHC 2.0 na gaznikach poziomych, skrzynia i szpera Colotti.

Aaaa, to teraz już czaje o jakie auto chodzi. Myślałem że przegapiłem jakąś replike Strato-poldka z centralą .

co do poldka od Myszkiera to nie mam przekonania. Z tego co wiem to on był przerabiany z Caro (?) Nie lepiej byłoby sie wysilic i znalezc idealnego Borewicza?