MotoNews.pl

[K] "flansza" 899

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupie flansze pod 899 - najlepiej taka fajna.. z otworami i wycentrowana, bo mi sie nie chce robic samemu.

Ma ktos? (ew moze ktos mi taka zrobi ?)

-> Zuraw

u mnie 300zł

Cytat:
2006-01-02 16:16:12, klr pisze:
Kupie flansze pod 899 - najlepiej taka fajna.. z otworami i wycentrowana, bo mi sie nie chce robic samemu. Ma ktos? (ew moze ktos mi taka zrobi ?)

Ze tak sie spytam - swapa tez ci sie nie chce robic?

Ma byc gotowa z otworami nie kazdy ma czas na dłubanie proste chyba
gotowa zamontowac i juz .

Cytat:
2006-01-02 21:21:48, adasco01 pisze:
Ma byc gotowa z otworami nie kazdy ma czas na dłubanie proste chyba gotowa zamontowac i juz .

ALE jest jedno ale,niezawsze podchodzi ona od tak sobie,czasem trzeba ja we wlasnym zakresie "poprawic: zeby na swoj silnik pasowalo. Cos o tym wiem....

ja tez tu doplanowac, tu zdjac troche gumowka ;]

Najwazniejsze sa otwory - nie mam czasu na bawienie sie w centrowanie, chcialbym kupic taka flansze zeby bez mojej ingerencji zmontowac silnik ze skrzynia.
W najgorszym przypadku moge sobie cos podciac jak bedzie o cos zawadzac, ale otwory musza byc OK.

W ogole jak to jest mozliwe, ze flansza pasujaca pod pewna skrzynie i pewien silnik nie pasuje pod inny "zestaw" ?

Żuraw:
Swapa chce sam zrobic, z tym nie bedzie problemu, problem tylko z wykonaniem flanszy (chwilowo nie mam gdzie, a samochod ma wyjechac przed lutym).

Cytat:
2006-01-03 16:06:12, klr pisze:
Najwazniejsze sa otwory - nie mam czasu na bawienie sie w centrowanie, chcialbym kupic taka flansze zeby bez mojej ingerencji zmontowac silnik ze skrzynia. W najgorszym przypadku moge sobie cos podciac jak bedzie o cos zawadzac, ale otwory musza byc OK. W ogole jak to jest mozliwe, ze flansza pasujaca pod pewna skrzynie i pewien silnik nie pasuje pod inny "zestaw" ?

Oczywiscie. Juz widzialem swoja flansze zrobiona do 900, zdjeta i zakladana do innej 900. Niestety okazuje sie, ze kola zamachowe moga byc roznej grubosci, docisk sprzegla rowniez i wszystko sie rozjezdza. Dokladajac do tego jeszcze pewna tolerancje otworow i w skrajnym przypadku rozbiezny montaz nagle moze sie okazac, ze poszczegolne elementy nie pasuja do siebie. To niestety nie jest produkcja wielkoseryjna, gdzie bierzesz element o danym numerze katologowym i masz pewnosc ze bedzie dobrze. Tutaj kazda flansze robi sie indywidualnie do danego zespolu - dokladnie tak jak ego wymaga taki zestaw.

Cytat:
Żuraw: Swapa chce sam zrobic, z tym nie bedzie problemu, problem tylko z wykonaniem flanszy (chwilowo nie mam gdzie, a samochod ma wyjechac przed lutym).

Kwestie wykonania flanszy moge ci rozwiazac, ale musisz pamietac, ze - tak jak napisalem wyzej - musisz ja dostosowac do wlasnego zespolu napedowego. I raczje nikt sie nie podejmie zrobienia gotowej flanszy do zalozenia, aby dzialalo wszystko bez zajakniecia - raczej kazdy chce uniknac tekstow typu - mialo byc dobrze, a sie pierdoli... Bo bedzie jesli nie popracujesz nad tym indywidualnie. Niestety.

U mnie jest gotowa pod 903 oraz 899 ale z : 127 uno CC SC ale już pod 903 z yugo nie podchodzi tam jest inny zamach i rozrusznik bodajrze z drugiej strony czyli tak jak w malcu oryginalnie jest, tylko ze ja tez wole jak mi ktos przywiezie swoja skrzynie i silnik i ja to do kupy spinam.

Wygląda na to, że postaram się wykonać flanszę we własnym zakresie.... jak mi nie wyjdzie to się jeszcze odezwę...

Cytat:
2006-01-06 14:46:14, klr pisze:
Wygląda na to, że postaram się wykonać flanszę we własnym zakresie.... jak mi nie wyjdzie to się jeszcze odezwę...

Powodzenia....ciekawe czym chcesz to robic i jaki material uzyjesz,jesli bedziesz sobie w domku fleksa ciac to dlugo na niej niepojezdzisz....

Cze.
klr - mogę załatwić flanszę niewierconą, paloną na plaźmie z blachy St3S=10, w cenie do dogadania. Mam taką u siebie, sprzedałem jedną, sprawuje się bez zarzutów, u mnie jeździ w 1.0 fire, nie wiem czy pasuje do 899, musiałbyś się dowiedzieć (podobno pasuje).
pozdrawiam wszystkich

Cytat:
2006-01-06 16:08:55, HEMIGTX pisze:
Powodzenia....ciekawe czym chcesz to robic i jaki material uzyjesz,jesli bedziesz sobie w domku fleksa ciac to dlugo na niej niepojezdzisz....

To juz mój problem.

Cytat:
2006-01-06 17:56:50, Tomecki_b-b pisze:
Cze. klr - mogę załatwić flanszę niewierconą, paloną na plaźmie z blachy St3S=10, w cenie do dogadania. Mam taką u siebie, sprzedałem jedną, sprawuje się bez zarzutów, u mnie jeździ w 1.0 fire, nie wiem czy pasuje do 899, musiałbyś się dowiedzieć (podobno pasuje). pozdrawiam wszystkich

Ogłoszenie chwilowo nieaktualne....

Cytat:
2006-01-05 23:49:03, Zuraw pisze:
I raczje nikt sie nie podejmie zrobienia gotowej flanszy do zalozenia, aby dzialalo wszystko bez zajakniecia - raczej kazdy chce uniknac tekstow typu - mialo byc dobrze, a sie pierdoli... Bo bedzie jesli nie popracujesz nad tym indywidualnie. Niestety.

jakos Przemo sie podejmuje i dziala...