Zawiasy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na postach był już ten temat ale nie było jeszcze konkretnej porady. Mam problem prawdobodobnie z zawiasami lewych dzrwi. W czasie jazdy dochodzą stuki ale tylko wtedy kiedy samochód pokonuje nierówności i najwiecej kiedy jedzie po nieruwnościach miękkich tz falista droga oraz przy chamowaniu i ruszaniu. Przygladałem sie zawiasom i ogranicznikowi . W ograniczniku też jest luz tuz z przodu tam gdiz jest on przyspawany do karoserii ale tutaj poradziłem sobie wkładając grubszą srubę która mogą wkręcać wrazie powiekszania luzu , nie wimem do kedy bedzie mozna tak robić , ale co do zawiasów górnego i dolnego nie mogę skojarzyć co zrobić czy wogóle to on jest rozbieralny bo wymysł koreańców co do przyspawania wszystkich częśzi do karoserii jest chyba błędem gdyż z wiekiem pojazdu muszi sie zrobić luz a wymienić tego nie można z braku częsci. Moze ktoś opracował jakąś metode zlikwidowania luzow na tych zawiasach Pozdrowienia

Witam
Miałem podobny problem z zawiasami lewych od kierowcy. Też był lekkie stuki oraz takie pykniecia przy ruszaniu i hamowaniu oraz w czasie jazdy.
Sprawdziłem ogranicznik jest ok. Później sprawdziłem zawiasy. Zauwazyłem ze dolny zawias ma luz czyli gdy chciałem go dobić młotkiem miał wiekszy luz niż ten górny (górny siedział mocno). Przy otwartych drzwiach poruszałem nimu w pionie i dało sie wyczuc leki luz. Kupiłem nowy zawias wybiłem dolny załozołem i jest ok teraz.
Pozdrawiam markus

P.S.
Masz jakies pytania pytaj chetnie odpowiem w miare mozliwości.

A ja mogę mieć pytanie? Wyregulowałem sobie w wakacje ładnie drzwi. Zamykają się jak w Maybachu mojego ojca - prawie bezszelestnie. Niestety zabieg ten spowodował, że po zamknięciu każde z drzwi jest na ciut innym poziomie. Jedne wyżej, drugie niżej - o 2-3 mm ale widać.

Witam....pytanko w sprawie zawiasów....moze ktos mi dac namiary na sklep, bo nie mam pojecie gdzie moge je kupic. Dzieki
ps jestem z Gdanska
Jacek

Jeśli chodzi o sworznie zawiasów, to chyba mam kilka.
Mogę się z nimi rozstać, jeśli ktoś pokryje cenę przesyłki

Ja się na nie piszę.

Pisze się te na te okropne zawiasy bo jusłuchać niemoge tych stuków jak robie po 300km dizennie

A moze latwiej byloby je sobie kupic w sklepie, tak normalnie?

I piszemy o sworzniach zawiasow, a nie o zawiasach

Cytat:
2006-01-06 22:31:43, QLogic pisze:
A moze latwiej byloby je sobie kupic w sklepie, tak normalnie? I piszemy o sworzniach zawiasow, a nie o zawiasach

Swożnie swożnie tylko jak masz jakiś adresik w gdańsku to si bo ja byłem w hurtownii na hallera w gdańsku i niemieli i niebędąraczej mieć

Cytat:
2006-01-06 22:47:55, Pilot pisze:
Swożnie swożnie tylko jak masz jakiś adresik w gdańsku to si bo ja byłem w hurtownii na hallera w gdańsku i niemieli i niebędąraczej mieć

Na oko takie same sa w oplu