Ciekawy defekt w bmw e34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam dziasiaj rano odpaliłem swoją e34 i przy dodaniu gazu słysze ze coś przerywa tzn nie chce chodzic na wszystkich cylindrach -pomyslałem ze pewnie jest zimny i to dlatego -niestety po rozgrzaniu silnka dalej przerywał przy dodaniu gazu postanowłem oblukac pod maską co sie stało miałem ostatnio problem z gryzoniami hehe pomału zjadają mi autko ,ale wszystko było ok nic nie przegryzione .Postanowiłem zdjąć osłone plastikową nad swiecami ,po zdjeciu usłyszałem w okolicach pierwszego tłoka dziwne skwierczenie myslałem ze cewka ma jakies zwarcie hm odkrecam cewke wyciagam patrze a tu kropelki prawdopodobnie płynu chłodżacego albo oleju ale olej by tak nie skwierczał także ma do WAS takie zapytanie czy w tych ololicach nasady głowicy są jakieś kanaliki od chłodzenia /?? dokreciłem 10 nakretek które były widoczne wytarłem dokładnie cewke wraz ze swiecą i narazie jest wszystko ok jak ktoś miał podobne uszkodzenie niech odpisze.Pozdrawiem wszystkich beemkomaniaków a jeszcze jedno mój silnik to 2literki 24zawory z 91

nie pomoge :/ ale nasuwa mi sie konkluzja ze coraz bardziej przestaje mi sie podobac silnik M50 :/ nim chyba ze wynika to z nieielkiej ilosci M30 na forum :/

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-09-02 14:48:06 ]

hm.. mi też przerywało, ale winą tego była jedna ze świec..a co do silnika m50 to jest super.żadnych problemów..żadnego brania oleju..super

To nie jest żaden defekt, tylko efekt zużycia/zestarzenia uszczelek pod pokrywką zaworów, a konkretnie uszczelek przy otworach na świece. Przy okazji wymiany uszczelek warto też wymienić gumki dociskające pokrywkę (14 szt.), bo jeśli są sparciałe to pokrywka zaworów nie jest dobrze dociśnięta nawet jeśli śruby są dociągnięte. Gumki te to element nr 9 na rysunku
E34 520i CYLINDER HEAD COVER