| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Podola -==Vołovina==- Szczecin | 2005-12-28 15:51:25 Witam wszystkich. Od pewnego czasu śmierdzi mi gazem w środku na postoju przy włączonym nawiewie. Ja ruszę lub wyłącze nawiew zapach ustaje. Instalacja nowa, przejechane 2tyś i gazownicy rozkładają ręce. Co może być przyczyną? Wydech szczelny, filtr powietrza 1500km. Silnik na monopunkcie, instalka II generacji. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-12-28 16:09:01 Na moje oko za mocno odkręcony bypas na reduktorze. |
Podola -==Vołovina==- Szczecin | 2005-12-29 09:15:12 W sprawach inst. gazowych to ja zwykły lajkonik jestem Panowie gazownicy twierdzą że nie ma żadnych nieszczelności. Podobno może być za bogata mieszanka i nie przepala na wolnych obrotach. Na przeglądzie wzbogacili mi mieszankę bo męczył się z obrotami na jałowym. Teraz obroty elegancko 900/min. Przed regulacją też śmierdzaiło ale chyba słabiej. Może ponowna regulacja coś pomoże.
Pozdro |
paskud combi bielawa | 2005-12-29 09:33:48 To nie wąchaj go z kabiny tylko pod maską zobacz. Gaz ma zapach a Ty masz nosa. Gdzieś jest go zbyt dużo lub coś jest nieszczelne. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-12-29 10:18:01 Proponuję kupić piankę do wykrywania nieszczelności i spryskać tym cały parownik, oraz układ zasilania gazem (rurki, węże, złacza...). Jeśli nie ma żadnej nieszczelności to albo membrana, albo porządna regulacja - osobiście stawiam na regulację . |
Podola -==Vołovina==- Szczecin | 2005-12-29 11:04:08 Pianeczką psikali już trzy razy i nic. Chopaki chcą pomóc ale nie wiedzą jak. Poproszę o podpięcie do kompa i ponowną regulację. Tylko martwi mnie to że jak zubożą mi mieszankę to znowu będzie lipa z wolnymi obrotami . Wyglądało to tak przed regulacją że gdy zatrzymywałem auto obroty bardzo spadały i po chwili łapały 900/min, czasem potrafił zgasnąć ![]() |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2005-12-29 12:39:37
Źle ustawiony reduktor. |
Podola -==Vołovina==- Szczecin | 2005-12-29 14:39:20 No Kamil widzę że ostro po forum śmigasz Już z trzech źródeł mi pomagasz za co jestem ogromnie wdzięczny Jak tylko coś wyjaśnie dam znać.
Pozdrawiam |
kodyl VW Golf II Kłodzko | 2005-12-31 11:44:55 w sumie to ja bym poprosił o wymianę na próbe parowniczka na nowy i wtedy sprawdził |
kodyl VW Golf II Kłodzko | 2005-12-31 11:49:09 w sumie to ja bym poprosił o wymiane na próbe reduktora na nowy
i wtedy sprawdził jak się zachowuje.Też kiedyś miałem taką akcję |
omegafan Omega włocławek | 2005-12-31 12:32:51 u mnie przy brudnym filtrze powietrza zawsze śmierdzi gazem, nie wiem co ma kluska do makaronu no ale sprawdź to
pozdrawiam |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2006-01-02 11:20:54
Jak "normalny" uzytkownik atua ma sobie "wymienic na próbę parowniczek"??? Ludzie! Przecież nikt nie wozi w bagażniku albo nie ma w garażu nowego parownika "na wszelki wypadek". Żaden gaziarz też nie pożyczy "na próbę parowniczka". Równie dobrze można poradzić: "wymień sobiei na próbę instalację na nową" W związku z tym wnoszę, że cytowany post nie przybliża do rozwiązania problemu wcale. Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać . |
Podola -==Vołovina==- Szczecin | 2006-01-10 14:46:29 Chyba się sprawa wyjaśniła. Gazownicy rozkładali ręce i kazali mi uszczelniać bagnet i korek wlewu oleju. Idąc za węchem rozebrałem filtr powietrza i okazało się że jest źle założony!! Prowadzenie obudowy filtra, ta górna część przycisnęła filtr tworząc nieszczelność. Dodatkowo nie było uszczelki pod obudowoą filtra, nawet nie wiedziałem że powinna być. Wszystko poprawiłem i jak narazie nic nie czuć. Filtr jajowaty, tzw. patelnia.
Serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Podola |