Naprawa silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Orientujecie się może, ile może kosztować naprawa zniszczeń opisana w OGŁOSZENIU?

nie mam pojecia ile moze kosztowac naprawa ale całe auto za ta kase to chyba nie tak duzo nie?A co RS to RS!

Tanie to to nie będzie. Cena auta owszem kusząca ale to stary rocznik i nie wiadomo co jeszcze w nim siedzi. Liczę tak z głowy że z 5tys to lekko pójdzie chcąc to zrobić na tip top (wszystko na nowych częściach).

Dzięki Raven!
Tak i ja orientacyjnie liczyłem, że z naprawą i tak te 8000 wyjdzie (tak mniej więcej chodzą RSy na allegro). Za darmo nic nie ma... Niby jakbym sam naprawiał, to wiedziałbym co jest. Teoretycznie. Bo mogłoby wyjść coś jeszcze.

Cytat:
2006-01-09 15:59:55, IksEn pisze:
Niby jakbym sam naprawiał, to wiedziałbym co jest. Teoretycznie. Bo mogłoby wyjść coś jeszcze.

No więc właśnie, czasami zrobisz sobie remont z prawdziwego zdarzenia, czyli szlif (nie tulejowanie) nowiutkie tłoki na pierwszy szlif (nie stare przetaczane do tuleji) porządne drogie pierścienie, do tego szlif wału i nowe panewki główne, szlif korbowodów (jeśli trzeba) i panewki korbowodowe, uszczelki, łańcuch rozrządu, porządny olej (np pełny syntetyk) i jeszcze kilka innych rzeczy.
Przy okazji porządny remont głowicy i podejrzewam że te 5000zł to będzie mało. Ale jak jużrobić remont i mieć silnik jak nowy to tylko tak.
Z drugiej strony można pogadać z Jankiem RS i kupić od niego motor, miał nie dawno super silniczek (miał 13,5 na każdym cylindrze ciśnienia) pewnie już sprzedał ale nie wiem za ile. To też jest wyjście.

Cytat:
2006-01-09 17:22:13, Raven pisze:
To też jest wyjście.

Chyba jedyne realne i rozsadne