MotoNews.pl
8 Samara 1500 opory toczenia (136545/11) - NT

Samara 1500 opory toczenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam nastepujacy problem.
Okresowo i w niewielkim ale jednak zauwazalnym stopniu rosna mi opory toczenia. W jezdzie miejskiej trudno to zdiagnozowac ale na autostradzie momentami predkosc maksymalna spada mi do 60 km/h.
Poniewaz zbieglo sie to z montazem instalacji gazowej myslalem ze w niej lezy przyczyna "utraty mocy".
Moje pytanie: jak zabrac sie do ustalenia ktore koło okresowo zwieksza mi opory. Przypuszczalnie nie odbija mi jakis klocek??
Dzieki za wszelkie uwagi , pozdrawiam.

marek

Jako laik po prostu w momencie, kiedy - jak piszesz - na autostradzie zauważyłbym spadek prędkości/mocy spowodowany nieodbijającym klockem-> przejechałbym jeszcze trochę, zatrzymał się i sprawdził, które koło/elementy hamulca są nagrzane.

Witam
Alez to proste Misiu-Rysiu, żenisz się z Ireną, Irena Ochócka podejmuje pieniądze z konta i sprawa załatwiona
a tak całkiem serio, to czyba sprawa jest jasna, zatrzymujesz auto, podnosisz auto po koleji po jednym kole i sprawdzasz któe z nich cięzko się toczy, możesz w między czasie nacikać hamulec by sprawdzić czy wszytskie odbijają... Hmmm... nie znam innej metody by to sprawdzić. Powodzenia
PS jest inna metoda, pojechać na warsztat na podnosnik