Co to za kontrolka???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Dawno mnie nie bylo na forum. Ostatnio odebralem autko od blacharza (zaliczylem bande ) i od tego momentu swieci mi sie kontrolka ktora prezentuje taka jakby fontanne ze zbiorniczkiem z ciecza w tle. jej kolor to zolty. i tu sie pojawia moje pytanie: co ona oznacza? w internecie znalazlem ze moze to byc kontrolka od spryskiwczy ale nie jestem pewien. wszystkie plyny sa i nie wiem o co chodzi. ktos powiedzial mi ze to kontrolka poziomu plynu w chlodnicy ale plyn takowy jest. pomozcie...

zdaje się ze chodzi o kontrolkę poziomu płynu w spryskiwaczu

jezli płyn jest a kontrolka się świeci a w dodatku tą bandę zaliczyłeś lewą stroną to znaczy że kontolka jest uszkodzona

Wielkie dzieki. Troche mnie uspokoila Twoja odpowiedz ze to kontrolka poziomu plynu spryskiwaczy (prawa strona dolnego paska z kontrolkami). rzeczywiscie uderzylem lewa, przednia strona, ale dopoki nie oddalem autka do blacharza to kontrolka sie nie swiecila (moze przez uderzenie byla rozlaczona i jak ja podlaczyli to opiero wyszly te cyrki). tak czy inaczej dzieki.

Zgadzam się z kolegą slawas1 to jest kontrolka od poziomu płynu w zbiorniczku spr...
Cytat:
2006-02-14 16:13:28, slawas1 pisze:
zdaje się ze chodzi o kontrolkę poziomu płynu w spryskiwaczu jezli płyn jest a kontrolka się świeci a w dodatku tą bandę zaliczyłeś lewą stroną to znaczy że kontolka jest uszkodzona