MotoNews.pl

Wskaźnik temp. Pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć
Jak jest u was w Poniaczach ze wskaźnikiem temp. bo nie wiem czy u mnie jest coś nie tak czy mam walnięty termostat.
Nawet jak przejadę tylko zaznaczam w trasie przy -10 C jakies 30 km to wskażnik podniesie mi się zaledwie na 1/4 wysokości, nie może dojść nawet do połowy, w miescie jest trochę lepiej.
Npiszcie jak jest u was z tym wskaźnikiem temperatury przy większych mrozach.

Mój Pony też tak miał, nawet w cieplejsze dni, żadko temperatura pow połowy sięgała.

A teraz jest inaczej, coś przy nim robiłeś?

U mnie jest dokladnie tak samo

u mnie równiez jest w 1/4

Takoż u mnie . Ważne ,że grzeje mocno

U mnie bylo wszystko wporzadku (to znaczy grzal super) do pewnego dnia gdy temperatura spadla ponizej -15 stopni a ja wlasnie wybieralem sie hultajem z grupka znajomych na studia. Po miescie jezdzil i grzal super. Ale podczas wyjazdu na trase po paru minutach wskaznik temperatury spadl pod czerwona kreske - myslalem ze sie zepsul ok, ale po chwili zaczel dmuchac mi hultaj do srodka zimne powietrze. Dojechalismy na miejsce wszyscy zmarznieci. Ale jak to mowia Polak potrafi - oblozylem troszke ponad polowe chlodnicy kartonem (tak ze caly wiatrak jest odsloniety) i grzeje super teraz, a nawet szybciej sie silnik nagrzewa. A wskaznik pokazuje mi temperature silnika na polowie.

Pozdrawiam serdecznie...