Czy ktoś naprawił "kangura" - nie mam pomysłów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wiec jakw temacie czy ktoś usunał usterke kaśniecia na zimnym na pb ? ( dodatkowo brak mocy itp)
( jak wiadomo na lpg jest ok)
W sumie to interesuje mnie co ma na to wpływ ?
oczywiście prócz czujnika temp. do kompa - bo ten jest nowy
(czy starawe (ok 11 mcy od tankowania od pustego ) i w sierpniu tankowałem do połowy - do teraz nie tankowałem pb
wiec jeszcze raz.
co ma wpływ na złą prace silnika na pb?
pomocy bo wymiekam

Jak paliwo szło w sierpniu w górę to sam zalałem do pełna (jak sie okazało nie potrzebnie) i potem już tylko uzupełniałem do pełna. Ale ok listopada musiałem wyjeźcić to co było w baku bo paliwo sie na tyle zestarzało, że na PB chodził znacznie gorzej niż na LPG.

Pozatym nie wiem jak Ty ale ja dziennie robie ok 5-7 km na PB i nie mam większych problemów z różnicą w pracy na PB i LPG. Mój kumpel zrobił 2000 km bez włączania PB i zatarł pompę paliwową. Być może jest tak u ciebie.

ale musiał jezdzic na pustym baku ..
u mnie jest
ok wiec zatankuje ok 20 l i obzdamy
czy mozna mieszać 98 z 95 ?

Nie wystarczy ze nie jezdzisz na benzynie i pompa pracuje na sucho - to czy jest czy nie ma paliwa w baku nie gra roli.

Jezeli juz chcesz "wymienic" paliwo to spokojnie najpierw pozbadz sie tego co masz, a dopiero potem nalej świeżego.

Zasadniczo nie powinno sie - ale jak zmieszasz to nic sie nie stanie.
Ogólnie Zetec'i domyślnie są ustawione na pracę na 95. I mimo iż chodzą na 98 to aby uzyskać pełną wydajność i moc należy zmienić ustawienia odpowiedniej zworki (przełącznika) na silniku.

niedawno Kielek chyba miał problem i w sumie nie wiadomo czy napraiił czy nie ??
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=127118&c=45&f=20&hq=kangur&start=20

wiec jak ?
nikt nie wie ?
a moze kto poleci szpeca z okolic Zielonej Góry ?

hm zatankowałem 14,5 l ( za 50.03) i LOL fakt czuć róznice pomiedzy bena a lpg ;l co jescze azauwżyłem , to fskt ze jak na pb wdepne gaz do dechy , to najpierw zdławi sie do 800 i potem sie zbiera ( na jałowym oczywiscie) ( i temp w połowie)
czy moze zresetować kompa ? pomóżcie
acha a czy jest w silniku zetec czujnik podcisnienia ?
czy moze miec wpływ ?

[ wiadomość edytowana przez: le-mar dnia 2006-01-09 20:53:24 ]