Rozwaliłem plastik przy stacyjce pomóżcie!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie. bo wyciagajac ten plastik przy stacyjce na ktorym jest B,I,II,III odłamal mi sie ten wystajacy kawalek i zerwaly sie dwa kabelki cieniutkie. to jest chyba cos co przesyla impuls do immobilizera bo nie moge zapalic auta. i teraz tak:
co tam jest w tym plasitku czy tylko kabelki czy jakas cewka i czy nie ma tam nie daj Boze urzadzenia rozpoznajacego kod z kluczyka?
i czy mozna ten plastik gdzies dokupic a moze ktos ma odsprzedac albo wie kto moze miec w warszawie i okolicach
dziekuje za wszelkie informacje
dzis -20 stopni parownik zamarzl i niestety przez ten plastik nie jade nigdzie i zastanawiam sie jak jutro pojade do pracy - chyba ikarusem

Cytat:
2006-01-22 10:36:39, aras519 pisze:
mam pytanie. bo wyciagajac ten plastik przy stacyjce na ktorym jest B,I,II,III odłamal mi sie ten wystajacy kawalek i zerwaly sie dwa kabelki cieniutkie. to jest chyba cos co przesyla impuls do immobilizera bo nie moge zapalic auta. i teraz tak: co tam jest w tym plasitku czy tylko kabelki czy jakas cewka i czy nie ma tam nie daj Boze urzadzenia rozpoznajacego kod z kluczyka? i czy mozna ten plastik gdzies dokupic a moze ktos ma odsprzedac albo wie kto moze miec w warszawie i okolicach dziekuje za wszelkie informacje dzis -20 stopni parownik zamarzl i niestety przez ten plastik nie jade nigdzie i zastanawiam sie jak jutro pojade do pracy - chyba ikarusem

przy stacyjce jest tylko cewka immobilizera, która odczytuje kod z kluczyka. Sam immobilizer jest zintegrowany z komputerem auta. Jeśli nie uda się dolutować kabelków to musisz wymienić cewkę immobilizera.

dzieki za niezliczona ilosc porad

Mie dziekuj -tylko stosuj metodę"nic na chama tylko młotkiem"-nie bedziesz miał takich problemów.Myślenie ma przyszłość.To odpowiedź na Twój sarkazm. A może żle odcztałem?

Cytat:
2006-01-22 16:37:37, aras519 pisze:

To ze nie dostales lawiny odpowiedzi wynika głównie z tego, że nikomu jeszcze się nie przydarzyła podobna przygoda. Problem nietypowy i to Ty powinieneś sie pochwalić innym w przyszlosci sposobem rozwiązania problemu.

aras.. o to ci chodzi?

o to dokładnie CHODZIŁO bo juz kupilem za 43,50 zł

Cytat:
2006-01-22 16:37:37, aras519 pisze:

Cyba ździebko przesadziłeś Stary . W ciągu 4 godzin niedzielnego przed- i popołudnia (a dla niektórych poranka) spodziewasz się gotowego rozwiązania dość nietypowego problemu i to w formie kilkunastu postów

Cytat:
2006-01-23 10:26:44, aras519 pisze:
o to dokładnie CHODZIŁO bo juz kupilem za 43,50 zł

no to o 43.50 za duzo no ale trudno..zachowam sobie ten element bo moze i mi sie kiedys takie nieszczescie przydarzy