Bingo s silnik 3.3 automat ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam kolegów. centralka bingo s red OMVL mikser 39 silnik 3.3 automat .męczę się z ustawieniem tego zestawu już od roku.był moment że wstawiłem śrubę i tak jeżdziłem jednak nie daje mi to spokoju. co prawda bingo posiada opcje nauki i ustawia 122 jednak w czasie jazdy biegi nie chodzą tak jak powinne.innych parametrów za chiny nie mogę trafić. wolne obroty i przełączanie są OK .może ktoś podpowie.

A ile ci pali?

na śrubie 17 , z krokowcem więcej bo miesza biegami. tps podłączony.

[ wiadomość edytowana przez: fix dnia 2006-01-18 21:17:36 ]

Witam.
domyślam się,że to amerykaniec a one nie potrzebują dużo powietrza więc masz za dużą zwężkę w mixerze. i w czasie jazdy zest za uboga mieszanka i dlatego masz redukcje biegów. może się mylę ale takie mam sugestie . spróbuj ze zwężką 34 mm.

Ja mam explorera 4 litry na V6. Palił mi 30 litrów. reduktor ok, ale mikser był 34 mm (rura dolotowa 70mm). wsadziłem mikser 45mm i nadal zle pracuje. Okazało sie ze do tych nazych amerykanców to najlepsze sa miksery których nie ma. czyli mam wsadzoną rure do wlotu powietrza. i spalanie spadło o 50% i dorazy zyskał na parametrach.

początkowo mikser 35 ale nie dało się jeżdzić bo osiągi były poloneza. wstawiłem więc 39 i dodatkowo nawierciłem w nim tyle otworów jle się dało i na śrubie jest mała różnica benz - lpg . ale skoro 2 generacja to może warto powalczyć i zmniejszyć zużycie gazu .