MotoNews.pl

Wspomaganie kierownicy - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

sprawa jest taka: raz na ileś tam odpaleń betki (średnio raz na 10) kierownica "ciężko chodzi", tak jakby nie miała wspomagania albo miała je ograniczone. po czymś takim gaszę silnik, zapalam ponownie i jest ok. czym to może być spowodowane? komputer nie zgłasza żadnej usterki, poziom płynu jest prawidłowy.

pozdr, Furi

wymien pasek od wspomagania ten klinowy i juz, poprostu sie juz slizga czasami.... elektronika do wspomagania ma nie wiele, chyba ze masz elektryczne wspomaganie jak w niektorych nowszych autach. pzdrrr

ja tam nie wiem ale jestem pewny ze czeka cie regeneracja pompy od wspomagania miałem to samo raz na jakś czas gubiło sie gdzies wspomaganie pompe wysłałem do regeneracji i po spraawie

dzieki za inf. prawdę mówiąc nie wiem czy mam elektryczne wspomaganie - muszę to sprawdzić.
jeśli to pompa to ile kosztuje regeneracja i gdzie to można zrobić (tylko nie piszcie ze w ASO ) czy może to zrobić "normalny" mechanik czy to jakaś wyższa szkola jazdy?

pozdr, Furi

dramatyzujecie, jedź do mechanika i posprawdzaj jakie masz wspomaganie w ogóle, jeżeli paski to najpierw niech Ci je podociągaja, miałem to samo co Ty i dociągnięcie pomogło znacznie, teraz mam to rzadziej ale wiem że mam paski do wymiany. pzdr

PS: Oczywiście może to być pompa ale to ostateczność.

Jak nie wiesz jakie masz wspomaganie, to nie wiem czy w dobrym zbiorniku płyn sprawdziłeś.

Heheheh wlasnie

ja chciałem tylko zauważyć że w 3.0 d napinacz do pasków jest automatyczny a ten objaw u ciebie to wieszający sie zawór redukcyjny naprawa dla wprawnego mechanika nie powinna sprawić kłopotu

w dobrym sprawdzilem, spokojna glowa.
dzieki, hz10.

koszt regeneracji to kolo 350 złoty przesylka kurierem siudemką na ich koszt trwało to 4 dni pompa zrobiona supeer wymienione cale bebechy adres http://www.eltek.net.pl/