Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegafan Omega włocławek | 2006-01-10 23:17:25 Jak można to najlepiej wepnij reduktor w obieg szeregowo-jak najmniej połączeń. Zwykłe opaski powinny wystarczyć, może za dużo płynu lejesz??
pozdrawiam |
Kryspin Carina Płock | 2006-01-12 08:34:22 Jakbyś się jednak zdecydował się na zamontowanie parownika szergowo to zwróć uwagę że przy zamkniętej nagrzewnicy nie będziesz miał obiegu wody.
PS. Co do uzyskania uszczelnienia na trójnikach i króćcach to osobiście zrobiłem tak . Zmieniłem trójniki z plastikowych na mosiężne (zadnia są podzielone, które lepsze) i na początek posmarowałem je takim czerwonym silikonem z którego się sobi uczczelki itp. (12,50 pln w motoryzacyjnym) poczekałem około 10 minut aż przyschnie. Stworzyło to taką plastyczną i dobrze trzymającą się trójnika powłokę (trójniki muszą być suche). Na to załozyłem węże i jest oki. Zrobiłem też tak na jednym króćcu wychodzącym z parownika a na drugim nie. Efekt taki że króciec bez tej silikonowej uszczelki cieknie, a reszta jak narazie szczelna ![]() Ten drugi bez uszczelki do poprawy :: [ wiadomość edytowana przez: Kryspin dnia 2006-01-12 09:10:19 ] |
interglut seicento 900 Tczew | 2006-01-12 19:17:03 Dzieki za podpowiedz jutro ostro biore sie za to mam tylko jescze jedno pytanko gdzie moge wyrwac mosiezne trojniki o odpowiedniej srednicy ? |
Kryspin Carina Płock | 2006-01-13 07:40:38 U gazowników. Średnice u mnie były 16x16x16. |