MotoNews.pl

Witam i mam pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem nowym czlonkiem klubu.
Mam takie pytanie jak awaryjnie odpalic espero na gazie. Mam inst LOVATO i jeden guzik w srodku do przelaczania gaz-paliwo jest on dotykowy a obok piec diod pokazujacych stan butli i jedna u gory ktora jak mruga to oznacza ze auto jest na benzynie a gdy swieci to jest na gazie

Po pierwsze: nie jestes jeszcze Czlonkiem Klubu

A po drugie: trzymajac wcisniety guzik i odpal samochod. W chwili keidy wlaczysz zaplon uslyszysz otwierajacy sie elektrozawor w butli

ale Krzysiu jesteś miły

Nie całkiem tak to jest jak napisał QLogic. Wciśnij guzik i włącz zapłon trzymając przycisk, po jakichś 5-8 sek na stałe zapali się kontrolka gazu i usłyszysz stuknięcie zaworu, odpal i gotowe.

Jeszcze małe sprostowanie - w butli znajduje się wielozawór, elektrozawór gazu jest pod maską.

Cytat:
2006-01-11 18:21:13, soop pisze:
Jeszcze małe sprostowanie - w butli znajduje się wielozawór, elektrozawór gazu jest pod maską.

Co nie zmienia faktu, że elektrozawór jest na wielozaworze.

Ale z tego co wiem o zaworach elektrozaworowych przy LPG to załącza się elektrozawór pod maską a nie wielozawór w butli, mam racje?

Cytat:
2006-01-11 18:42:33, soop pisze:
Ale z tego co wiem o zaworach elektrozaworowych przy LPG to załącza się elektrozawór pod maską a nie wielozawór w butli, mam racje?

To czy zwór odcinający jest na butli czy pod maską zależy od tego
jak wiekowa jest instalacja.W instalacjach starszych elektrozawór odcinajacy znajdował sie pod maską ,wg nowych przepisów odcięcie gazu /elektrozawór/znajduje się na butli przy wielozaworze.

W takim razie moja instalacja jest bardziej wiekowa

Kiedys przy wymianie filtra niedokladnie zakrecilem gaz na butli i moje lapy wygladaly jak polane cieklym azotem.

Czlowiek sie uczy cale zycie

Cytat:
2006-01-11 19:07:07, BRom pisze:
To czy zwór odcinający jest na butli czy pod maską zależy od tego jak wiekowa jest instalacja.W instalacjach starszych elektrozawór odcinajacy znajdował sie pod maską ,wg nowych przepisów odcięcie gazu /elektrozawór/znajduje się na butli przy wielozaworze.