Wymiana zawieszenia "KW" na Standard w 1.8 16V 95

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Tak jak w temacie Chłopaki po prostu zmęczony jestem jazdą na zawiasach KW i potrzebuje sprawić sobie standardowe zawiaski. Oczekuje jakis propozycji. Aktualnie jestem na etapie doboru amorków i sprężyn. Planowana wymiana to za jakiś miesiąc!!!

odezwij się na priv, albo na gg 288579

Czyzby leżący policjant przy naszym wspamiałym wiadukcie dawał się we znaki?? Jak jade w 3 osoby to zdarza mi sie na standardowym przycierać...

A jaki to zawiasik dokładnie, tzn ile obniża?? I jaka kwota ewentualnie za niego jest oczekiwana

Po pierwsze co do danych technicznych to narazie nie mogę wam podać bo muszę znależć dokumenty z tego zawieszenia, po drugie co do ceny to napewno sie jakos dogadamy tylko musze skołować sobie normalne zawiasy.
Ps. Teraz jeżdzę na 13" na zimówkach i mierząc wysokość od podłoża do nadkola tył i przód to wysokość ta wynosi 55 cm.Gwinty z przodu i z tyłu można jeszcze odkręcić tylko wtedy to leżący policjanci na drodze byli by strasznie masakrowani Co do wiaduktu w Pszczynie to można go przejechać bez problemu nawet z 3 osobami tylko trzeba wiedzieć jak ...

szkoda ze masz mk7 zamienilbym sie z toba.. mam nowe amorki i sportowe springi... ale niestety chyba nie spasi

Jak będziesz miał konkretne dane ile w dół to porozmawiamy. Mnie interesuje max przód/tył do -40mm, nic niższego. Pozatym ile ma przejechane to zawieszonko??

muzzy....to gwint więc możesz sobie ustawić 40mm, a jeżeli masz ochotę to nawet 100mm

Ja tam aż taki znawca nie jestem, więc się pytam bo pewnie nie zbłądzę.A co do zawieszenia i tak musze wymienić amorki i springi chyba też bo czasem przód jak piłjka podskakuje, więc się orientuję ile kolega chce za ten zawias, bo na zawias Krisso mnie narazie nie stać a z checią bym wziął Tym bardziej że na wiosnę ruszam z pracami przy Essim...

_muzzy_ a jakie springi, chodzi mi o obnizenie, siedza aktualnie w Twoim aucie??

-40/40.Podejżewam, że amorki są już nieco sfatygowane i dlatego tak skacze czasem.Mimo wyników z testu zawieszenia 85 i 82 %(odpowiednio przód/tył).

myslalem ze masz cos krotszego, wtedy bym sie do Ciebie uśmiechnal, bo na wiosne mam zamiar wsadzic -60. Co do amorkow to wymien je, napewno a bedzie lepiej

Wiem, że czas na wymianę dlatego pytam o ten zawiasik bo skoro mam amorki kupować nowe to może cały zawiasik zmienię:

Po pierwszechłopaki sprostowanie jest zawias firmy FK - przepr za pomyłkę!!!
co do obniżenia to kręcisz sobie zawiasem ile chcesz
Założone zawieszenie do auta było w 97 lub 98 roku miał wtedy przejechane koło 80 tys a teraz mam 133.Pozdr