| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
the-moonGT HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT VaVVa | 2006-12-19 17:46:12 Witam,
Zwracam się do was z prośba o pomoc jak w temacie. Mam Accenta GT z roku prod. 1997. Kupiłem opony zimowe, kupiłem felgi stalowe 5,5x14 (od Lantry J-1). Założyłem u wulkanizatora jedno na drugie i.... zaczęły się schody. Jeżdżę na oryginalnych aluskach, które mocowane są nakrętkami stożkowymi. Wulkanizator stwierdził, żebym podjechał do ASO Hyundaia i kupił nakrętki sferyczne (na kulę). W Huyndaiu mówią że nie ma, i że nie robili Wulkanizator nie do końca zgodził się z tą decyzją.....i zalecił dokupienie nakrętek sferycznych. Niby od Hondy też pasują, ale jak się okazuje od Accorda nie....
Więc proszę piszcie jakie macie nakrętki przy stalowych felgach w waszych Accentach i w starszych Lantrach (model J-1). Czy przelotowe (z dziórką), czy kryte (z kapturkiem)? Gwint powinien być 12x1,5, prawda? Dajcie namiar gdzie w Wawie można kupić odpowiednie nakrętki do 80PLN z komplet 16szt. Pozdrawiam |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2006-12-19 18:02:29 Gwint powinien być 12x1,5 to prawda.
W swoim miescie zaplacilem ok 60zl za 16szt niklowane ladne do alusow ale nie kuliste. Orginalne do stalowych sa zakryte ale tez nie sa kuliste tylko stozkowe. Do alusow mam nakretki na klucz o rozmiar mniejsze niz stalowe. Nie zauwazylem zadnej roznicy stozka w nakretkach od alusow a do stalowych. |
the-moonGT HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT VaVVa | 2006-12-22 11:45:55 OK, dzięki wielkie. To będę trochę spokojniejszy, że mi koło nie odpadnie na Wwskich ulicach. A ostatnio wszedzie się śpieszę i korki... itd więc jak jechałem 120trasą łazienkowską to poczułem zapach palącej się gumy - od razu widziałem jak felga wyrywa nakrętkę po nakrętce i.... Ale teraz to juz luuuz. Dzięki i pozdrawiam |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2006-12-22 19:19:20 Ja mam zbedne nakretki do felg stalowych z mojego poniacza. Sa juz troche wiekowe i moze nie wygladaja za ciekawie ale nie sa uszkodzone wiec jezeli moga sie przydac to je odstapie. |
the-moonGT HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT VaVVa | 2006-12-23 11:58:21 Hej Richie,
Szkoda że nie wspomniałeś o tym wcześniej. Powiedz mi czy te nakrętki są zamknięte czy przelotowe? Pewnie mocowanie nakrętki jest na stożek. Jak masz możliwośc to prześlij mi na maila the-moon@o2.pl fotę tych nakrętek. Może pomyślę. Pozdrawiam. |