Prosze o pomoc : TP S.A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosze o pomoc w imieniu mojej kuzynki , wczoraj wieczorem ktos podłączył się pod jej numer telefonu, a rano TP S.A dzwoniła że ma do zapłaty 2000 zł za 0-700!!!!
Co robić ,jakieś kontakty, pomysły ?
poratujcie
DanDan

Dan przerabiałem to z teściową. Jakiś baniol się jej włączył na linię i ładował komórkę na 0-300. Masz w tym wypadku jedno zadanie. Musisz udowodnić tepsie, że mają źle zabezpieczoną linię. A robisz to tak, że idziesz z aparatem do piwnicy lub w inne miejsce gdzie są krosownice i przyłącza robisz fotę i pokazujesz jak łatwo o nieautoryzowany dostęp. Jak zaczynają się pultać, że nie masz racji wołasz policjantów i mówisz, że właśnie widziałeś jak ktoś tu majstrował tylko Ci uciekł. Policjanty spisują zeznania i w ten oto piękny sposób masz podkładkę.
Teściowej po dwóch odwołaniach uznali reklamację i prawie 3800 zł nie straciła.

Pozdrawiam

Na 0-300 można ładować jeden numer komórkowy tylko raz na dobę i to za 10zł. Złodziej musiałby naładować 200! POPów
No i 0-300 to nie 0-700 z pojękiwaniami "rozczulonej kozy"

Reszta pomysł bardzo dobry i jedyny - udowodnić niezabezpieczone skrzynki telekomunikacyjne lub przewody

ROZWIĄZANIE JEST BARDZO PROSTO, NALEŻY UDAĆ SIĘ DO BIURA OBSŁUGI I ZABLOKOWAĆ WSZYSTKIE WYJŚCIA TEGO TYPU. JA TAK ZROBIŁEM I MAM ŚWIĘTY SPOKÓJ. WSPÓŁCZUJĘ I ŻYCZĘ POWODZENIA

współczuję

TP SA to same haharstwo. u mnie w pobliżu to aż się roi od pootwieranych skrzynek. gdy zgłaszasz to BŁĘKITNEJ LINI to oczywiście przyjadą - zrobią.
a za przeproszeniem - GÓWNO ROBIĄ.

i niestety później Nasi bliscy, albo my sami płacimy tym burakom.

tak jak koledzy wspominali. to jest dobry pomysł (fotka,szum z Policją) i powinno być ok fakt że, to znając życie potrwa sporo czasu. ale oczywiście zawsze warto.

NIE DAJ SIĘ

powodzonka

pozdro

Cytat:
2005-05-18 07:12:35, gumbas-66 pisze:
ROZWIĄZANIE JEST BARDZO PROSTO, NALEŻY UDAĆ SIĘ DO BIURA OBSŁUGI I ZABLOKOWAĆ WSZYSTKIE WYJŚCIA TEGO TYPU.

Musztarda po obiedzie.
Co z tego,ze teraz zablokujesz 0-700 skoro rachunek trzeba uregulowac

Przerabiałem to na własnej skórze: 0-300 POP. Napisałem odwołanie, ale otrzymałem odpowiedź odmowną - kazali płacić. Napisałem więc jeszcze raz, ostrzej, powołując się na liczne ostatnio przypadki takich zdarzeń wśród moich znajomych z mojego rejonu zamieszkania i że w każdej chwili mogę powołać świadków. Napisałem też, że mogę udowodnić nawet sądownie, że ja ani moja rodzina nie mamy i nidgy nie mielismy telefonów w sieci Idea. Pomogło. Przyszła odpowiedź, że reklamacja została uznana.

Oczywiście natychmiast zablokowałem 0300 i 0700.

a ja tam już w domu dawno nie mam telefonu stacjonarnego,, jak ktoś niedużo dzwoni to sie komórka opłaca i jest problem z głowy

a Ty to musisz sie ciagle odwoływać, a nawet jak pójdziesz do sądu czy co to i tak nic nie zrobią, bo sprawa jest jasna...

pozdrawiam

kiedyś o mało eksmisji nie dostałem z domu, bo jako "czarna owca" w domu wszystkie przewinienia to ja.
a wiec któregos pieknego dnia dostaliśmy rachunek od TP na prawie 2000 zł i większośc połaczeń była na 0-700 więc oczywiście znowu na mnie padło podejrzenie.
No ale jako człowiek niewinny wziąlem rachunek i poszedłem do Biura obsługi. Pani twiuerdziła ze ja jako młody człowiek chciałem sie zabawić i podzwoniłem sobie. A teraz musze za to zapłacić. tak sie wkurzyłemze az mi kilka bluzgów wypadło z ust.
Stanęło na tym ze zapłaciliśmy srednia z 3 ostatnich rachunków napisałem reklamację i od 4 lat cisza. a od 3 Tp walimy bo każdy ma swój telefon i z niego sie rozlicza. A wiec walic oszustów TP sa...

Znajomi kiedys dostali ponad 1000zl rachunku za 0-700 , bylo "dochodzenie" i babcia sie przyznala ze dzownila do wrozki

Sołtys na taką kwotę tepsa wystawiła rachunek także kwestie technicznych możliwości mnie interesowały trzeba było ratować teściową bo poczciwina z niej jest

Pozdrawiam

zgłoszenie Policja. To jedno. Wazniejsze jest zdjęcie i notatka policji o niezabezpieczonych przewodach. Po tym nie powinno być problemu.
Policja umorzy sprawę z powodu niewykrycia sprawców a Ty masz poważny argument.

Cytat:
2006-02-18 20:34:32, robertm pisze:
zgłoszenie Policja. To jedno. Wazniejsze jest zdjęcie i notatka policji o niezabezpieczonych przewodach. Po tym nie powinno być problemu. Policja umorzy sprawę z powodu niewykrycia sprawców a Ty masz poważny argument.

A TPSA czekała rok na pieniądze
czytaj posty i zobacz date