Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Warmi Espero W-wa Praga Północ | 2006-01-18 00:17:23 Głównie mam pytanie o firme mam rozne opinie np o firmie ULTER co o niej sadzicice?? ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-01-18 00:21:07 Zrób za koszt wydechu dobre hamulce... Sam wydech w seryjnym Espero, to wioska i wyrzucanie kasy w błoto ![]() |
Warmi Espero W-wa Praga Północ | 2006-01-18 00:23:47 tak ale i tak mam do wymiany bo przerdzewial a nakladki nie bede kupywac ![]() ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-01-18 00:35:12
Jeździłeś juz kiedyś samochodem ze sportowym wydechem?? Jeśli nie to sie przejedź, odrazu Ci ochota na takie pierdoły przejdzie. Po 300 km człowiek sie czuje jakby to przejechał maluchem a nie komfortową limuzyną. Tłumikarzowi powiedz żeby Ci założył normalny tłumik i dospawał końcówke taką jak w tym sportowym, czyli aż do puszki. Będzie najtaniej i chyba naklepiej. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-18 00:50:29 chyba że kupi remusa takiego jak ma REON
w ogóle go wsrodku niesłychać a na zewnątrz fajnie mruczy..... |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-01-18 09:50:19 Ja końcową puszkę wykonałem na zamówienie. Konstrkcja jest komorowo - przelotowa, a więc układ nie jest uciążliwy w czasie normalnej eksploatacji.
W tek kwestii mogę polecić El - tec'a. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
Armani01 | 2006-01-18 12:31:42 Warmi mówi o Ulterze także chce raczej budżetową konstrukcję .... Bo jak mamy polecać to mogę polecić DUŻO lepsze acz droższe firmy. ... ![]() |
Warmi Espero W-wa Praga Północ | 2006-01-18 14:20:41 moga byc drozsze ![]() ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-01-18 14:32:17 Ulter nie jest super... specjalnie do espero nie robią... trzeba kupic pusze z Kadeta albo nexii i dorabiac do reszty z dodatkowym uchwytem podwieszającym. Trwaloscią tez nie grzeszą. |
![]() Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-01-18 15:47:21 Ulter to syff ja mialem i po 2 latach urzytkowania byl jak stare pruchno. Mugen i tylko mugen urywa leb bez wkladki ![]() |
SzybkiKosta HONDA CBR 600F, SEAT ... Warszawa -Ursynów | 2006-01-18 17:25:54 Ulter i Km ???????? powodzenia ![]() |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-01-18 17:56:43 Ja mam 2 rok WM i pare kropek rdzy na nim jest, ale żeby pruchno to nie, a rdze to złapał od starej opaski od orginalnego tłumika ![]() |
![]() Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-01-18 18:06:58 Mowie o Mugenach np z firmy Motor sport jaki ja mialem. Ale najlepsze sa takie jak ma Kosta reczna robota i wcale niesa drozsze |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-01-18 19:18:55 Jeśli chodzi o kwestię końcowego tłumika to sprawa z wydechami a'la Mugen jest dyskusyjna.
Po pierwsze mała, a nawet bardzo mała pojemność puszki rezonacyjnej a także sama konstrukcja (niemalże pełnoprzelotowa) sprawia, że bez innych zabiegów ów wydech istotnie "urywa łeb" dźwiękiem który produkuje. Osobiście po 100 km. jazdy z nim chyba obcią bym sobie uszy ![]() Druga sprawa, choć tyczy się wyłącznie gustu to... wg mojej opinii całkowicie odejście stylem od tego co można "zaaplikować" do Espero. Tego typu końcowe tłumiki doskonale sprawdzają się w autach doładowanych (pomijam sprężarki mechaniczne) gdyż w takim przypadku najlepszym tłumikiem jest sama turbina. Osobiście w tym konkretnym przypadku polecił bym ponownie dość dużą rozmiarowo puszkę o komorowo przelotowej, lub komorowej konstrukcji. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-01-18 19:50:29 Firma Motor Sport i podrubki ? niesadze ale ok twoje zdanie . Tak czy siak uwazam ze tylko reczna robota jest najlepsza a najlepiej zeby to dalo jakis efekt strzelic caly uklad wydechowy. Bo jak masz zwykle espero na kolopakach lub 14 calowych felgach i doczepisz sobie sportowy wydech to zeczywiscie wyglada to smiesznie |
![]() draco_pl Fiat Marea Weekend T ... okolice Grodziska Maz. | 2006-01-19 00:02:19 Jeżeli chcesz dobry wydech to polecam El-Tec. Sam tam robiłem i jestem zadowolony. Poza tym dają 4 lata gwarancji. Jeżeli chcesz coś robic przy wydechu, to najlepiej robić komplet, a nie tylko końcowy. Mozesz co prawda robić po kawałku tak jak ja, ale jeżeli masz gotówkę to zrób od razu oba tłumiki. Efekt warty pieniędzy. Nie jest głośno, natomiast dynamika się poprawiła w zakresie niższych obrotów. Jakbys chciał więcej info to spokojnie pytaj. Kontakt do mnie jest w profilu. |