Ile może kosztować typowy spojler na klape do MK 6 ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mysle ze moze zakupie sobie taki spojler bo mam essiego '94 5 drzwi i czegos mi w nim brakuje. Oryginalny spojler doda mu uroku. Ile moze taki kosztowac? Fajnie by bylo jakby mial stop. Moze ma ktos uzywany, bo patrze na allegro ale sa zazwyczaj do malowania. Essi w kolorze bordo metalic. Chcialem sie jeszcze dowiedziec w jakis sposob sie go montuje do klapy? Wiem ze mozna srubami ale to raczej dodatkowe miejsce korozji ale czy klej go utrzyma i jaki? Co radzicie? Prosze o wasze rady w tej sprawie.Pozdrawiam

Allegro Twoim przyjacielem (nie wszyscy tak twierdzą no ale)

KLIK 1

KLIK 2

KLIK 3

KLIK 4

przyjaciel przyjacielem ale............
to jest laminat albo zywica
ponoc orginalny jest lepszy i trwalszy
sam sie zastanawiam nad zakupem takowego i to ze stopem
lecz orginalow nie ma takowych
i jestem roidarty
orginal - te z allegro - czy moze te co sa na gieldzie [laminat lub zywica]

Oryginał jest dużo lepszy. No chyba że chcesz koniecznie stopa

Ja mam oryginał tzn. Zender tak?? i powiem że po 15 latach nie ma żadnych odkształceń co często się spotyka przy podróbkach. Powstają wtedy "fale dunaju". Jest on mocowany na 3 śruby i na styku spiler-klapa jest uszczelniacz gumowy. To najpewniejsze i najbezpieczniejsze rozwiązannie, żadnych śladów korozji na stykach i od wewnętrznej strony klapy. Atutem tego spojlera jest odpowienia wysokośc i powierzchnia do stawiania na nim piwka No i wygląda fajnie

Pozdro

Cytat:
2006-01-13 16:45:47, Wojo pisze:
Oryginał jest dużo lepszy. No chyba że chcesz koniecznie stopa

orginal w dobrej cenie - kupie może ktoś wygrtzebie bo pewien kolega stosujący "kanibalizm techniczny" chwilowo ma ale z klapą

Łukasz, a może inaczej, oryginał spoiler i stop za szybę? Tylko jak przyciemnisz mocno tył to nie wiem jak będzie

Cytat:
2006-01-13 16:56:45, Wojo pisze:
Łukasz, a może inaczej, oryginał spoiler i stop za szybę? Tylko jak przyciemnisz mocno tył to nie wiem jak będzie

tez tak mysle ale nie mam z kad wziasc orginalnej lampki na szybe fordowskiej a te diodowe nie przemawiaja do mnie
a tylnia szyba nie bedzie przyciemniana co najwyzej tak zaslonka
rozwijana
na polce

Ja mam zwykłe diodowe 3 światło stop i rozwijaną zasłonkę i powiem że prezentuje sie to (wg. mnie) bardzo przyzwoicie. Lampa przykręcona do klapy nie przeszkadza przy załadunku. Troszkę skruciłem jej stopkę żeby mniej wystawała. Roletę wziąłem od kolesia ale że była za szeroka deńko ją przyciąłem i jest ok. Chciałem ją dociąć na kształt trapezu żeby zasłaniał całą szybę ale niestety pomyłeczka i wyciąłem w prostokącie Więcej nie piwkuję przy robocie

A o tak to wygląda jeszcze bez lampy stop

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: Podola dnia 2006-01-13 18:03:38 ]

a mocowania u gory od zaslonki w co dales?
i jaka szerokosc zaslonki wziales?

Allleee zziiimmnnnoo nnnaa dddwwooorrzzzee.... grrrr
Ale zmierzyłem Teraz na dole cała roleta ma szerokość 97cm a u góry 89. Przed ucięciem miała chyba 120cm. Ja szukałem gotowej to znalazłem 90cm ale zdecydowałem się ciąć Niestety mocowań koleś nie miał i górna część jest przykręcona do krawędzi klapy na dwa czarne wkręty. Normalnie w komplecie masz haczyki a roleta na końcu ma dwaoje uszu.

Pozdro