Krancowki MK5 kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś wie do czego są podpięte krańcówki w MK5 ? Na schemacie ma to numerek 78, ale gdzie to znaleść pod tapicerką ?
Poszukuje tego, gdyż po przestawieniu przełącznika oświetlenia wnętrza w ktorąkolwiek pozycje lampka zawsze świeci. Krańcówki są ok - wcinałem się w kable. Dwie przeznaczone do tylnich drzwi tez nie zwierają się do masy.

Drugie pytanie - gdzie jest włącznik otwarcia bagażnika (5 gdyż z jego lampką mam podobny problem.

Jedynie moge pomóc z bagażnikiem. Włącznik jest w blaszkach stykowych, które stykają sie z bolcami w klapie. Jedna blaszka jest sprężynowa. Styk bardzo łatwo śniedzieje i często trzeba go czyścić. Sprawa jest o tyle troda, że rozbiórka styku wiąże się z niebezpieczeństwem jej nie złożenia. Składa się z bardzo drobnych elementów dość prcyzyjnie zmontowanych. Ja troche sie namęczyłem (ok. 2,5h na złożenie). Nerwy i grube palce przeszkadzają. Ale da si wykonać. Rozbierz listwe progową, wyciągnij te styki i spróbuj rozmontować ten styk na sprężynce i dokładnie wyczyścić. Jak złożysz na 100% będzie chodzić

Ok, bede jutro dłubać bagażnik. A problem z drzwiami rozwiązał się sam, po zdemontowaniu alarmu założonego rzez poprzedniego właściciela - coś skopał