Problem z paskiem!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam 318 tds, silnik chodzi jak pszczółka natomist słychać pasek klinowy, niedawno wymieniłem napinacz, rolkę prowadzącą i ramię od napinacza (było krzywe) Co może być jeszcze powodem, a może to norma w tym modelu?

Człowiek się uczy całe życie. Nawet nie wiedziałem, że paski klinowe mają napinacze. To co ja ci pomóc mogę?
Pasek może jakiś kiepski i hałasuje. Stary też się tak zachowywał?

paska nie wymieniałem

Jestes pewien, że to halasuje pasek, Ja ostatnio miałem taką zmyłę( odwrotnie niż w twoim przypadku). Z okolicy rozdzielacza wydobywał się pulsujący trzeszczący dżwięk jak by sie coś w rozdzielaczu urwało. rozebrałem i okazało się, że wszystko OK.
Dopiero po jakimś czasie przez przypadek polałem pasek wodą i stukanie ucichło(na chwilę ).
Jeżeli to u ciebie pasek to spróbuj go wyczyścić, odtłuścić, to najprostrze.

Ty..... facet, tobie chodzi o pasek klinowy czy o zębaty.

pasek wielorowkowy - altenator, pompa wody, klima itp.

he he to niewielka różnica Wymieniłeś tyle rzeczy to i pasek trzeba było za jednym zamachem i pewnie nie było by tego tematu na forum

[ wiadomość edytowana przez: Gregi83 dnia 2006-01-16 21:43:54 ]

Pewnie najlepiej wymienić, ale jak ktoś cierpi na brak kasy to można spróbować wyszorować, może benzyną?( napisz facet czy pomogło) to inni będą wiedzeć). Pasek i koła.

Zaraz to w końcu zębaty.

Witam jaki to jest dzwięk?(metaliczny,a może pasek piszczy)

lekko metaliczny ale głównie słychać przewijanie paska

nie wiem jaki masz założony napinacz bo inne są do diesla a inny do benzyny chodzi o twardość " amortyzarorka".Przerabiałem to w moim 318tds miałem podobną zagadkę Pozdr.