Sprzęgło w mocnym swapie [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie co zrobic gdy nowe sprzegło kończy sie w swapie po 20 kilometrach

Silnik to b.mocna 900 po 20 km upalania sie skonczyło nie daje rady mocy ...
Docisk i reszta chyba Bis lub cc700
Pilne - co polecacie.
Skrzynir maluchowska..

sa spotowe ponoc tarcze do 900 - keidys ktos mi taka proponowal z allergo. Oczywiscie taka opcje hjak docisk i tarcza z oryginalnej 900 (nie 700) juz probowaliscie?

Generalnie to nie moje auto i nie wiem..
Czyli sprzegło docisk i tarcza od 900 pasuje i na skrzynie malucha oraz rozstaw w kole zamachowym ??
I o ile jest wyzsze od maluchowskiego..

pada docisk czy tarcza sie smazy?

Nie wiadomo .
Slizga sie tak ze wciskajac gaz do oporu obroty leca jak po!# a auto nie chce jechac.
Raczej tarcza ale ciul wie.
Czyli cc900 i neichsie dzieje wola nieba.

mozesz zalozyc spieka ale z takim sprzeglem skrzynia umrze przy pierwszej probie ruszenia

cos macie spitolone u mnie sprzeglo od 900ki ogarnialo 80 konny motor ze znacznie wiekszym momentem niz 900.

a teraz ten sam docisk bedzie ogarniac mojego potwora

dzis jechałem tym maluszkiem i czuc przy zmianie jak slizga sprzegło jeden dwa zmiana i obroty rosną a auto powoli przyspiesza! aktualnie jest chyba sprzegło z bisa lub 700? z dociskiem chyba 700 albo maluch zwykły kozuchów!! Teraz najwazniejsze czy docisk od 900 ma taki sam rozstaw srób mocujących jak maluch!??

powiem tylko tyle ze aktualnie tez mam tarcze z bisa i choc potwora niemam ....;p to docisk byl ok - a jaja z przyspieszeniem sa od samego poaczatku jak odebralem auto od Kazika. Dlatego teraz czeka docisk i tarcza oryginal 900.

moze mamy rozne awarie - ale mozliwe ze ta tarcza z bisa to jakas lipa;/

hm a czy docisk od 900 nie jest szerszy od np maluchowego? i wątpie żebyście mocą zabili tarcze niema takiej opcji!!

Tu chodzi o fure czucza, czyli centrala na poloskach z malucha
W abarthowskim silniku sprzeglo z cc daje rade, proponuje je dobrze wyregulowac
A ile tych tarcz juz spalil? Moze po prostu sie tarcza skonczyla??

Siema to ja napisze bo jacek tutaj nie zaglada.
Tak to auto Jacka - sprzegło było zmieniane 1 kjs temu...
Więc raczej się nie skonczyło.

wiec tak luz na sprzegle jest napewno tarcza przejechała jeden kjs i troszke po miescie! ja mam tylko pytanie czy docisk od 900 ma taki sam rozstaw pod sruby do mocowania co maluch???

central na poloskach z malucha?

Cytat:
wiec tak luz na sprzegle jest napewno tarcza przejechała jeden kjs i troszke po miescie! ja mam tylko pytanie czy docisk od 900 ma taki sam rozstaw pod sruby do mocowania co maluch???

ja mam silnik 1100 a kolo z 1.0 i docisk pasuje zarówno z malucha jak i z 900 tylko maluchowskiego docisku raczej nie zaloze

Cytat:

panowie czegos tu nie rozumiem... przeciez skoro macie Swapa 900 to chyba macie kolo zamachowe oryginalne 900??
a skoro tarcza wraz z dociskiem przykrecana jest do kola zamachowego to dlaczego z 900 sprzeglo ma nie pasowac??

Bo teraz jezdzi tam jakas wydumka, pewnie z cc700 albo czegos podobnego.

EDIT: Zreszta jest to napisane w pierwszym poscie, nie zauwazylem

[ wiadomość edytowana przez: bart322 dnia 2006-01-13 11:25:38 ]

Jak to jest auto tego akrobaty, to pewnie ma rozwalony simering i mu olej na tarcze leci.

Cytat:
Mam pytanie co zrobic gdy nowe sprzegło kończy sie w swapie po 20 kilometrach

Silnik to b.mocna 900 po 20 km upalania sie skonczyło nie daje rady mocy ...
Docisk i reszta chyba Bis lub cc700
Pilne - co polecacie.
Skrzynir maluchowska..

no dobra ale po co zakladac sprzeglo 700 do silnika 900??
i skad to przekonanie ze do oryginalnego zamachu 900 moze nie pasowac sprzeglo kpl z tego samego silnika ??
bo tak wynika z 1 postu

moze olej spieprza z silnika i zaoleja tarcze sprzegła?