126p lekkie klapy/drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !

Szukałem na forum i wiem że :
Art126
Walezy
Hnt
Krauzer brali się za dorabianie lub mieli możliwość dorobienia klap z laminatu do bobka.

Moglibyście napisać jak to wam posz, czy jest to aktualne i jaka cena.

Inna sprawa to czy ktoś ma możliwość dorobienia drzwi z laminatu - takich jak robią do RC (prawe drzwi)

Jeżeli ktoś ma to prosiłbym fotke takich drzwi od wewnątrz

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2006-01-12 13:44:14 ]

HNT robi klapy caly czas z tego co wiem, jak wygladaja, to mozesz sobie zobaczyc np. na fotkach rallyfilipa

tu masz info łosiu

Cytat:
2006-01-12 10:13:33, Kuner pisze:
tu masz info łosiu

Dzięki Cieciu

Na złośnika dopiero miałem zajżeć...dalej jednak interesuje mnie rónież ekipa z FF

Łukaszc ma tył klapę lekką jak piórko , więc do niego uderz .
P.

O wlasnie, Lukaszc tez ma od HNT

ja tez mam klapy od HNT,a drzwi mozna czasem na hodze złapać,takie po RC ,niedawno takie zakupiłem waga 3,9 kg z szyba poli 2mm. 110zł mnie to szarpło,ale ponoc nowe coś koło 300+-,tak mi Faustman mówił.

Cytat:
2006-01-12 10:24:30, bart322 pisze:
O wlasnie, Lukaszc tez ma od HNT

tak klapy sa ok posiadają wzmocnienia , tylna klapa ze spinikami waży około 2,2kg

w przyszłym tygodniu założe przednią to pokaże , wykonanie jest ok polecam tego pana

Cytat:
2006-01-12 10:34:56, Mrally pisze:
ja tez mam klapy od HNT,a drzwi mozna czasem na hodze złapać,takie po RC ,niedawno takie zakupiłem waga 3,9 kg z szyba poli 2mm. 110zł mnie to szarpło,ale ponoc nowe coś koło 300+-,tak mi Faustman mówił.

Mógłbyś zrobić jakąś fotke od strony wewnętrznej ?

Mnie interesują również lewe, ale pewnie to "mision impossible" :/

Cytat:
2006-01-12 10:35:23, lukaszc pisze:
tak klapy sa ok posiadają wzmocnienia , tylna klapa ze spinikami waży około 2,2kg w przyszłym tygodniu założe przednią to pokaże , wykonanie jest ok polecam tego pana

Ok, tylko zrób fotki rónież od wewnętrznej strony

KAMIKAZE??
Ok,fotki postaram sie zrobic po południu,drzwi to jest same poszycie+ zawiasy+zamek,i tyle.

Cytat:
2006-01-12 10:45:58, Mrally pisze:
KAMIKAZE?? Ok,fotki postaram sie zrobic po południu,drzwi to jest same poszycie+ zawiasy+zamek,i tyle.

hehe, czekałem na takie komentarze.

Powiedzmy że wiem co robię i nie przekonacie mnie. Badam czy byłby w stanie ktoś to zrobić za sensowne pieniądze i jak by to wyglądało...w razie czego wybebesze seryjne...

swoją drogą to na drzwiach można sporo zaoszczędzic.Dwoje seryjnych drzwi waży ok 50kg+-.ja swoje lewe odchudziłem jak sie da i waża dokładnie 10,7 kg z szybą poli a prawe 3,9.razem daje to14,6kg.wiec oszczedzamy 35kg.tyle wazy klatka np.
wiec uwazam ze warto zainwestować

@ porthos

zrobie fotki dziś wieczorem najpóźniej jutro także czekaj cierpliwie

ile HNT ceni swoje klapy? przednia i tylną? a jak sie wlasnie ma sprawa z drzwiami, gdzie idzie to dostać?

ja mam przednia od walezego, najlzeszja jak tylko sie da, dopasowana idealnie, na 4 zapinkach. dalem 120zl.

ceni 220 albo 230zł nie pamietam dokładnie

@toki
jak wierciłeś otwory pod zapinki żeby to wszystko później ładnie siedziało

u mnie piknie siedzi na zapinkach, zero luzu mają. najpier wkrecasz te dlugie sroby z oczkami na koncu w karoserie, pozniej nakladasz na to klape, nzaczasz od dolugdzie wiercic i wiercisz malym wiertlem. poznije rozpilowujesz i dopasowujeszotwory do tych szpilek od zapinek. zapinki mam mocowane na nity ktore pod spodem lapia jeszcze podkladki z blaskzi takie kwadratowe.

Witam dopiero mogłem zajrzec na forum
Ciesze sie ze klapy sie podobaja
drzwi dopiero zamierzam odlewac- u siebie bede testowal i lewe i prawe- hmmm co do bezpieczenstwa- czy lepsza pruta blacha seryjna czy drzwi z tworzywa- sadze ze laminatowe drzwi moga byc i tak znacznie lzejsze i wytrzymalsze dlatego ze laminat jest tak lekki ze da sie go odpowiednio powzmacniac a i tak pozostanie lzejszy niz odchudzony metal na razie jednak to teoria za niedlugo biore sie za drzwi i po testach praktycznych napisze cos wiecej
niestety jedyny mankament- nie mozna startowac z takimi klapami w 2 lidze (brak homologacji)
jesli chodzi o wzory klap- polecam fotki w moim profilu a takze fotki autka od Rallyfilipa i Łukasza C

W grupie A jest minimalna masa pojazdu zalezna od pojemnosci - malca mozna odchudzic do tej masy bez uzycia laminatow a lzejszy i tak byc nie moze wiec czy homologacja pozwala czy nie to i tak ma male znaczenie. Chyba ze ktos zakladalby lekkie drzwi zeby sobie dolozyc sztabe olowiu i przesunac srodek ciezkosci.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

parcha którego robie nie mam zamiaru wystawiać do gsmp/rc/pzm więc tak naprawde walą mnie homologacje - ma to być padło do upalania po placach/torach ewentualnie kjs - taka zabawka.

A poza tym i tak w razie czego założyć normalne drzwi to nie problem.