Stuki w Accent

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
w moim Accent cos mi bardzo puka z tylnej czesci samochodu!! serwis w płocku nie wie co sie dzieje! moze ktos z forumowiczów mnial podobny probelm i jakos go rozwiazal??? a moze to wada fabryczna? odpiczcie na emial: pawelzembrzuski@o2.pl

mi tak kiedyś pukał lącznik stabilizatora....a potem klapa tylna na zamku....z pierszym przypadkiem naprawde sie zesżło deko zanim znalazłem.

U mnie wytwarza się podciśnienie w baku paliowym i wtedy tak stuka. Stuki są słyszalne podczas zapalania i gaszenia silnika. W stacji serwisowej przeczyścili mi co prawda rurki odpowietrzającej ale pomogło na tydzień. Teraz odkrecał trochę korek wlewu paliwa tak aby dostawało się powietrze i stuki ustały.

U mnie też stuka. Z tegoco mi sie wydaje to gumy stabilizatora się wyrobiły troszeczke i stąd stuki. wymiana i powinnopomóc. jeśli to to.

Cytat:
2005-10-23 22:05:53, bartis pisze:
U mnie też stuka. Z tegoco mi sie wydaje to gumy stabilizatora się wyrobiły troszeczke i stąd stuki. wymiana i powinnopomóc. jeśli to to.

Witam, niecchialem zaczynac nowego watku, dlatego pisze tu, u mnie tez slychac stuki z tylu, szzcegolnie jak jade po nierownosciach, mam do wymiany wlasnie te gumyktore sa przykrecone do nadwozia przez ktore pzrechodzi drazek stabilizatora. teraz moje pytanie, czy duzo z tym roboty, czy wystarczy odkrecic ten uchwyt od nadwozia i zalozyc nowa gume, bo wydaje mi sie ze te gumy sa przeciete i wystarczy je nalozyc na drazek, ale tego ni ejestem pewny, prosze o porade.
Pozdrawiam

Nie ma dużo roboty. Wjedź na kanał. Odkręcasz 4 śrubki chyba na kluczyk 13 jak dobrze pamietam. zdejmujesz stare gumy zakładasz nowe, zakręcasz śrubki i gotowe. 3 minuty jedna guma. Powodzonka.

Dzieki wielkie
A tak z innej beczki, Bartis co ty masz za auto w avatarku, najnowsze punto???

Mam jeszcze jedno pytanie, bylem dzis w JC, chcialem kupic te gumy od drazka stabilizatora, ale facet powiedzil mi ze musze zmierzyc srednice drazka a najlepiej w miejscu mocowania, a ze jest zima, niemam jak za bardzo tego sprawdzic, mialbym prosbe jezeli ktos to wymienial w ostatnim czasie zeby podal jaka jest srednica tego drazka i jaka ta gume kupic?
Dzieki z gory i pozdrawiam
Marcin